Passat B5 1.9TDI, 90 кс AHU- Трябва ли да се чува турбината?
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
Passat B5 1.9TDI, 90 кс AHU- Трябва ли да се чува турбината?
Колеги трябва ли да се чува лекото свирене на турбината,както го чувам при повечето дизели с турбини?Питам,защото при мен се чува повече едно съскане все едно изпуска въздух и не знам нормално ли е за този двигател?Нямам база за сравнение и за това питам.
Re: Пасат Б5,1,9 ТДИ,90 к.с.-АХУ-трябва ли да се чува турбин
При всички TDI-та го има това свирене/съскане, като си извън колата и като чуеш турбината.....песен, мен специално ме радва много.Ако колата върви нормално не я пипай, то ако има нещо дето не е в ред ще се развали вървежа според мене
- Lifeguard
Не мога да кажа дали върви,както трябва.Това ми е първия дизел.Колата е с чип.Не съм го слагал аз и не знам въобще дали е има разлика от стоков 90 коня.
Ако дърпа нормално и ако вдига 160-170 без ядове значи всичко е в ред
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Може да има леко свирукане при форсиране от турбината. Но ако има "съскане" най-вероятно някоя връзка по турбо пътищата е пробита. Огледай внимателно.
- Lifeguard
Значи колата върви-вдигал съм 190км/ч един път и повече не съм я напъвал.Иначе много пъти съм се заслушвал дали свирука турбото и не се чува.Трябва да отоворя капака и да надам ухо до самото турбо,че чак тогава да го чуя.Гледал съм турбо пътищата и не съм забелязал нищо.Като се подава газ маркучите стават твърди и пулсират,което уж значи ,че няма пробив,нали?
Турбото не е с променлива геометрия.
Турбото не е с променлива геометрия.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е това с маркучите. Щом нямаш пробити турбо пътища, значи всичко е точно. 

Както ти казах- нормално е, всяко TDI така свири, няма к'во да вдигаш капака, то се чува дори да си само до колата без да се заслушваш специално. Просто заставаш до колата и казваш на някой да я понатисне при потегляне да видиш к'во се чува-музика.Щом върви не я барай че накрая може да се получи такава ситуация че да си докараш проблем без нужда
- Lifeguard
Абе там е работата,че не се чува свирене,както примерно при един приятел AFN-a.Направо гали ухото неговата турбина,ама той е 110к.с. с променлива геометрия.Може би за това?Моята като съм я слушал от страни жената като тръгва пак не се чува.
Мда, може и да е заради променливата геометрия, наща Skoda също е 110 коня и гали ухото дето казваш.Но пак казвам, ако върви по-добре не я закачай
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
При мой познат с Ауди B4 1Z(идентичен с AHU)не се чува също.Колата си върви на пушка и няма проблем с тягата(усеща се когато надува турбинката).При мен,обаче си свирука,особено при студен мотор(ALH)
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Ако има спукан маркуч ще пуши много яко.
При уестгейт турбините не се чува, имам наблюдение над няколко ТДИ-та. При променливата геометрия се чува свирукането, защото се изменя ъгъла на лопатките на геометрията.
Моя двигател, особенно след затапване на ЕГР-а, турбината свири така че все едно ще излитам. Като минавам покрай сгради на ниски обороти 1400-1600 много здраво свири. Над 3000 оборота вече почва да бучи и не се чува свирукане.
Много ме радва звука как свири турбото и постоянно открехвам прозорците за да го слушам
Мотора е 1.9 ARL
При уестгейт турбините не се чува, имам наблюдение над няколко ТДИ-та. При променливата геометрия се чува свирукането, защото се изменя ъгъла на лопатките на геометрията.
Моя двигател, особенно след затапване на ЕГР-а, турбината свири така че все едно ще излитам. Като минавам покрай сгради на ниски обороти 1400-1600 много здраво свири. Над 3000 оборота вече почва да бучи и не се чува свирукане.
Много ме радва звука как свири турбото и постоянно открехвам прозорците за да го слушам

Е, в колата на отворен джам зор ша го чуеш заради вятъра и колите, но ако си извън колата при потегляне се чува много отчетливо
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Има един форумен лаф " ако си чуваш редовно турбото скоро ще го и видиш" 

Последна промяна от stefarata на Пон 16 ное 2015 19:56, променено общо 1 път.
Няма майтап бе човек, верно се чува.Дядо ми има едно Galaxy и то също се чува.
Върни се в “Дизелови агрегати”