Vw Golf 5 2.0tdi BDK от няколко дни доливам 2 пъти антифриз
-
- Автомобил: Vw Passat CC и Golf 5
- Двигател:
Vw Golf 5 2.0tdi BDK от няколко дни доливам 2 пъти антифриз
Здравейте колеги, наскоро се сдобих с Golf 5 2.0tdi BKD и имам следния проблем, от няколко дни доливам 2 пъти антифриз, знам за проблема с главата но нямам следи от пукната глава, не пуши бяло, няма антифриз в маслото нито в казанчето да има масло всичко си е ок и колата работа перфектно температурата си е идеална . Снощи си направих един експеримент, няколко км в града карах до тенекия ръчках е колкото може , когато спрях, видях че нивото на антифриза е спаднало. Въпроса ми е следния, не съм сменял още ремъци и водна помпа, възможно ли е да ми прави цигании водната помпа или да търся течове по радиатора и т.н
Последна промяна от StanimirTanev на Чет 07 яну 2016 10:08, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Vw Golf 5 2.0tdi BDK от няколко дни доливам 2 пъти антифриз
BKD ти е мотора.
Като начало огледай хубаво за течове,мазнотия.
Сега не е толкова горещо,че да се изпарява на момента.
Като начало огледай хубаво за течове,мазнотия.
Сега не е толкова горещо,че да се изпарява на момента.
0888506538 за консултация и експертно мнение -Десо
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
StanimirTanev написа:Здравейте колеги, наскоро се сдобих с Golf 5 2.0tdi BKD и имам следния проблем, от няколко дни доливам 2 пъти антифриз, знам за проблема с главата но нямам следи от пукната глава, не пуши бяло, няма антифриз в маслото нито в казанчето да има масло всичко си е ок и колата работа перфектно температурата си е идеална . Снощи си направих един експеримент, няколко км в града карах до тенекия ръчках е колкото може , когато спрях, видях че нивото на антифриза е спаднало. Въпроса ми е следния, не съм сменял още ремъци и водна помпа, възможно ли е да ми прави цигании водната помпа или да търся течове по радиатора и т.н
Щом си я ръчкал, огледай около и под казанчето дали е мокро, ако е да, си пукнал глава или гарнитура. Според мен ако я оставиш за няколко дена и не я караш и видиш че само пада нивото, тогава си за теч, но ако при ръчкане си заминава антифриза проблема е в пукната глава или гарнитура.
-
- Двигател:
Ако е някой маркуч няма как да разбера ако не я карам... в момента с това време е малко трудно да се видят течове но ще ходя в някой сервиз да я проверят... ако няма нищо, ще сменя водната помпа с ремъците да пробвам и тогава ще мисля за гарнитура глава... някой ако ми препоръча сервиз в Пловдив или около ще съм благодарен :)
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Възможно е да е от топлообменника на ЕГРа. Намира се зад главата.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Най-добрия е тук: viewtopic.php?f=13&t=124276
Единствената опасност е, като си тръгнеш, да се окажеш с около 100-150к.с. в повече
Ако Жоро каже, че е много зает - пиши, мога да дам координати на още двама проверени
Единствената опасност е, като си тръгнеш, да се окажеш с около 100-150к.с. в повече

Ако Жоро каже, че е много зает - пиши, мога да дам координати на още двама проверени

-
- Двигател:
ssssl написа:Възможно е да е от топлообменника на ЕГРа. Намира се зад главата.
Той каква функция има .
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Охлажда изгорелите газове, които рециркулират през ЕГРа.
-
- Двигател:
Мисля че намерих проблема , след работа реших да карам колата без парно да загрее и да видя антифриза. Когато загря спрях и проверих антифриЗа, беше си добре , огледах добре около двигателя и забелязах че зад главата ,по точно зад мотора има една тръба коята имаше следи от антифриз , поразгледах по добре и над нея има нещо като машинка,която имаше следи от доста антифриз .Без парно колата си държи 90 градуса но при пуснато спада на 85.
Върни се в “Дизелови агрегати”