VW GOLF 1.9TDI 110hp проблем със запалването

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
INmyZONE
Автомобил: Volkswagen Golf 1 9 tdI
Двигател:
Контакти:

VW GOLF 1.9TDI 110hp проблем със запалването

Мнениеот INmyZONE » Чет 07 яну 2016 9:20

Здравейте приятели, преди 2 седмици си купих колата и вчера както си я карах без никакъв проблем, като и я изгасих и не искаше да пали...Врътвам ключа, давам на контакт и всичко е 6, но като завъртя да запаля - нищо. Нито се чува звук да върти, абе грам нищо не става. Качвах я на компютър и ми изписа грешка в имобилайзара, която изтрих но пак същия проблем.Ако може някой да ми помогне ще съм много благодарен. :th_up
Имам още един проблем, май ми е заминал съединителя, не съм ходил още по майстори, но отделя много ниско долу, едва пускам педала и отделя.. Това какво ще рече, че е заминал или трябва нещо да се бутне.. Също така като въртя кормилото и се чува едно виене, а имам хидравлична течност..Ако някой е имал същите проблеми свободно може да изкаже адекватно мнение как да отстраня проблемите. Държа да отбележа, че ключа ми е от сгъваемите, вътре е с чип ли не знам и аз, моля помагайте.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Проблем с запалването на VW GOLF 1.9TDI 110hp

Мнениеот vanesto » Чет 07 яну 2016 12:18

Здравей,
1. За имобилайзера трябва да се обърнеш към автоключар или ел.техник, който разбира, явно проблемът е в самия имобилайзер и само с чистене на грешката няма да се оправи.
2. За съединителя - щом отделя ниско долу, значи притискателният диск е заминал, сигурно и педалът е твърд.
3. Виенето от хидравликата - смени хидравличното масло със зелено такова, би трябвало да спре да вие.

Потребителски аватар
INmyZONE
Двигател:
Контакти:

Мнениеот INmyZONE » Чет 07 яну 2016 15:30

Благодаря "vanesto", но закарах колата на сервиз, не е било от имобилайзера, а някакъв паяк на стартера.Колкото до виенето, имам хидравлично масло и може да ми е заминала кормилната рейка..За съединителя си прав, не за първи път ми го казват.Сега чакам обаждане от майсторите да ми кажат какво, що и колко пари ще ми струват тези удовоствия.Много съм зарибен да си го стегна голфето и да движа. Стискайте палци.

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Чет 07 яну 2016 16:15

Да, разбрах, че имаш хидр. масло, ама най-вероятно не е сменяно, откакто е станала кола, затова ти казах да го смениш с ново. Ако ти е заминала рейката, както казваш, ще ти намалява, а казваш, че си стои.

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Чет 07 яну 2016 23:09

А по този последния отговор искам да попитам как точно се сменя хидравличното масло на 4-ката? Тъй като бащата оглежда и пробка не видя преди?
Ще съм благодарен ако споделиш кои е най-правилния начин за смяната му. :)

Потребителски аватар
INmyZONE
Двигател:
Контакти:

Мнениеот INmyZONE » Пет 08 яну 2016 9:34

Не съм го сменял, а го доляха защото нямаше въобще.И тай вчера си зех колата, казвам ви страхотна возия не сам я карал толкова "гладко " абе умрях от кеф докато не ми спря хидравликата угасна ми километража, двигателя почна да мени убороти и промени звука си докато не угаснах..Първоначално не разбрах какво става, но след като го огледахме видяхме че ремъка ми е изплюл и е излязал..Дано не сам прегрял колата и да се налага да сменям и водна помпа, защото влизам в големи приключения с "ограничен бюджет".

helikamov
Автомобил: TOYOTA AVENSIS
Двигател: 2WW 2017

Мнениеот helikamov » Пет 08 яну 2016 9:51

Споко, не си я прегрял. Водната помпа не е на този ремък.

Потребителски аватар
INmyZONE
Двигател:
Контакти:

Мнениеот INmyZONE » Пет 08 яну 2016 9:57

Голфа го купих с много проблеми и сега ще работя по него докато не го стегна.А какво ще ме посаветвате за висналия таван.. Майстор или "home made" варянт.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Пет 08 яну 2016 10:10

Аз като окепазил един таван те съветвам майстор, особено ако си с шибедах!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 08 яну 2016 10:11

Прежали едни 100лв,за да ти хареса резултата.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 08 яну 2016 10:13

Стегни си първо ходовата част,обслужи си колата,оправи си съединителя,а по принцип доколкото знам при обслужването се сменя и водна помпа. Като оправиш всички тези неща ,дръпни си чертата и виж дали ти остава лев за ремонт по интериора.От опит ти го казвам-стана една година откакто съм купил колата и все нещо излиза за ремонт.Сега съм я забил пред един сервиз,чакам ред за смяна на съединител.И там една цифра....

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Пет 08 яну 2016 10:23

INmyZONE написа:Не съм го сменял, а го доляха защото нямаше въобще..

Нали имаше, сега пък нямаше :icon_lol Или имаш теч от някъде, или рейката :bishop Оправи си първо този проблем и тогава мисли за тавана, и водната помпа, ако не си я сменил.
BobyM написа:А по този последния отговор искам да попитам как точно се сменя хидравличното масло на 4-ката? Тъй като бащата оглежда и пробка не видя преди?
Ще съм благодарен ако споделиш кои е най-правилния начин за смяната му. :)

Няма пробка, вадиш маркуча, който излиза от казанчето и колкото изтече. Аз така смених около 700гр, цялата система събира 1л. После като налееш новото трябва да повъртиш волана на място, на запалена кола, да се обезвъздуши, и ако трябва пак да долееш. Имаше тема някъде по въпроса.

Върни се в “Дизелови агрегати”