Г3 1.9 ТДИ черно петно при форсиране на място
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Г3 1.9 ТДИ черно петно при форсиране на място
Привет. Имам едно странно питане. Онзи ден форсирах колата на място, беше топъл двигателя и излезе много черен дим и като се вдигна дима под ауспуха на земята имаше черни сажди. Г3 1.9 ТДИ От какво може да е, знаете ли? Също като карам нощно време и отзад има някой на фарове виждам как си пуши...
- NIGHT^WALKER
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Черно петно при форсиране на място
Колеги и при моя Пасат В5 1.9TDI вече на няколко пъти забелязвам черно петно на земята зад ауспуха, но след като запаля двигатела и без да форсирам на място. Ето и снимка

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
тва става зимата като е много студено и работи на място известно време...не знам кво се спичате толкова за нищо 

- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Темата е малко стара, но.....
Днес сменях горивния, след като го смених изфорсирах колата на място до малко над 4500 оборота, след това като видях отзаде къв черен дим излезе, а на земята черно петно сажти, направо се хванах за главата, петното беше голямо колкото една 20 литрова нафтова туба, след това пробвах колата как е на пътя..... Бах мааму , се едно се качих на совалка..... Незнам аз ли си въобразявам, но сега колата има бахти ряза, преди това също имаше, но сега .... някак се едно съм сложил чип с 30-40 коня още..... Сложих филтър на MANN
Днес сменях горивния, след като го смених изфорсирах колата на място до малко над 4500 оборота, след това като видях отзаде къв черен дим излезе, а на земята черно петно сажти, направо се хванах за главата, петното беше голямо колкото една 20 литрова нафтова туба, след това пробвах колата как е на пътя..... Бах мааму , се едно се качих на совалка..... Незнам аз ли си въобразявам, но сега колата има бахти ряза, преди това също имаше, но сега .... някак се едно съм сложил чип с 30-40 коня още..... Сложих филтър на MANN
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Нормално - стар филтър и малко гориво, нов и малко повече гориво - петно и повече вървеж.