Колеги имам проблем.Колата е Пасат б5 1.9 110 к.с. ,хвърля ми антифриз през казанчето ,след като вдигна над 3500 оборота.Ако се кара под тези обороти не хвърля антифриз.Купих капачка ,но проблема остана.Насочил съм се към гарнитура на главата.Преди 20 000 км. е сменена гарнитурата на главата,съмнява ме че майстора не си е свършел качествено работата.
Какво е вашето мнение ,възможно ли е това да е проблема.
Също не съм запознат след,смяна гарнитурата на главата ,след определени километри ,трябва ли да се закара колата да се натегнат болтовете?
Благодаря предварително!
Passat B5 1.9 TDI 110 к.с. - Хвърля антифриз през казанчето
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Пасат б5 хвърля антифриз
terek написа:Също не съм запознат след,смяна гарнитурата на главата ,след определени километри ,трябва ли да се закара колата да се натегнат болтовете?
Не. Но си купи и нови болтове! Предполагам си сложил старите предния път.
Възможно е болтовете да не са сменяни ,забравил съм, но дори и да съм им казал да ги сменят не е гаранция ,че наистина са ги сменили. Бях чел някъде че след определени килонетри се натягат и си мислих че това е пречината.
- Dimitrovi
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 2006
Здравеи колега. Преди 1000 км и аз имах същия проблем с изхвърляне на антифриза през казанчето. Решението на проблема е смяна на гармитурата на главата и задължително шлаифане.
Майстора се чуди от какво може да е ,до сега не му се е случвало такова нещо.
Пак казвам надува само когато е в по-високи обороти.
Когато се кара спокойно никакъв проблем.
Тествана е за изгорели газове няма.
Пак казвам надува само когато е в по-високи обороти.
Когато се кара спокойно никакъв проблем.
Тествана е за изгорели газове няма.
- Dimitrovi
Да знам и при мен беше така.тествах антифриза и нямаше наличие за изгорели газове и ми изхвърляше само на дълъг път при натоварване на двигателя. Сваляи главата сменяи гарнитура ксто вземеш наи дебелата и задължително шлаиф. Вярваи ми от опит ти го казвам а ако искаш даи и тел за връзка да се чуем.
- Dimitrovi
Проблема е изцяло във главата.При мен беше същото. Издухала беше гарнитурата на 4ти цилиндър и при натоварване на двигателя ми изхвърляше през разширителя на казанчето.Дори и маркучите не бяха втърдени.Направих цялостен оглед на системата и нямаше течове.Никога не е прегряван двигателя.Така,че така както си го написъл колега за пробег от 20000 км е прогорила и новата гарнитура и затова отново изхвърля антифриза.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Dimitrovi написа: Сваляи главата сменяи гарнитура ксто вземеш наи дебелата и задължително шлаиф
Ако можеш да се поясниш защо трябва да се вземе най-дебелата гарнитура ? Само не ми казвай, че е заради шлайфа на главата.....Ей такива съвети вредят, щото дебелината на гарнитурата няма връзка с шлайфането на главата! А се взема надстърчането на буталата над блока като параметър. Принципно е същата гарнитура ( ако е каквато трябва ) вече ако се е сменял блок ( или е шлайфан блока отгоре ), кол.вал , биели или бутала тогава е абс.задължителна проверката за надстърчането на буталата над блока и се избира подходящата дебелина на гарнитурата . Което не значи, че ще е по-дебела, може да се наложи и по-тънка да е дори!
- Dimitrovi
При мен старата гарнитура беше мисля с 2 дупки и после взех с 3 дупки дебелина. Не знам кск се определя но вярвам 100% на моя майстор и му се доверих и не сгреших.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
terek, обезвъздуши отново и отново ако се налага, да си сигурен. Пробвай тогава пак на обороти.
Моята кола е друга, на два пъти в края на магистралата, след продължително каране на високи обороти, ми спука маркуч на едно и също място (и загряваше по баирите). След това обезвъздуших и от тогава нямам никакви ядове.
Моята кола е друга, на два пъти в края на магистралата, след продължително каране на високи обороти, ми спука маркуч на едно и също място (и загряваше по баирите). След това обезвъздуших и от тогава нямам никакви ядове.
аз ако съм няма да имам сто процента вяра на такъв майстор.както е казал колегата по-горе се слага същата гарнитура,а това ,че майстора е невеж и не е учил никога двг си е негов проблем,ама поне да не осира на хората колите.единствено на дизеловите мерцедеси при шлайф е нужна и смяна с по-дебела гарнитура,но там горивната камера е в главата,но това е вече друга тема.
Dimitrovi написа:Проблема е изцяло във главата.При мен беше същото. Издухала беше гарнитурата на 4ти цилиндър и при натоварване на двигателя ми изхвърляше през разширителя на казанчето.Дори и маркучите не бяха втърдени.Направих цялостен оглед на системата и нямаше течове.Никога не е прегряван двигателя.Така,че така както си го написъл колега за пробег от 20000 км е прогорила и новата гарнитура и затова отново изхвърля антифриза.
Аз още от началото си мислих че е гарнитурата. Особеднно след като смених капачката и проблема остана.По-принцип ги дават тези двигатели ,че нямат проблем с гарнитурите.Колата е карана спокойно,никога не е прегрявана ,винаги съм я обслужвал на време.Каква е причината за това не ми е ясна,единствено си мисля че предишните майстори който я правиха са спестили нещо и не са си свършели работата както трябва.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Вижте водната помпа.Щом и след смяна на гарнитура проблема го има явно не е от нея.
- Dimitrovi
Re: Passat B5 1.9 TDI 110 к.с. - Хвърля антифриз през казанчето
Terek и аз знаех същото за тези двигатели че не страдат от такъв проблем но факт... Случва се .... Съмнявам се че е от водната помпа защото ако не работи самата помпа ще прегравя , а в случая изхвърля през раширителя на казанчето. Минах през същия проблем точно преди две седмици и от тогава всичко е ток по колата.
Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk
Re: Passat B5 1.9 TDI 110 к.с. - Хвърля антифриз през казанчето
провери си и тесния маркуч на разширителния съд ,да не се е запушил.
Върни се в “Дизелови агрегати”