Туран 1,9 тди 105 коня, 2008 година проблем с печка Webasto Thermo Top V

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
miro_5195
Автомобил:
Двигател:

Туран 1,9 тди 105 коня, 2008 година проблем с печка Webasto Thermo Top V

Мнениеот miro_5195 » Нед 24 яну 2016 23:44

Здравейте колеги,
Колата ми е ФВ Тоуран 1,9 тди 105 коня, 2008-а година. Имам колата от лятото. Като паднаха температурите под 5 градуса печката започна да си се включва при стартиране на двигателя. Това което ми направи впечатление беше силното пушене. Веднъж ми светна лампата за нафтата и до колкото разбрах при това положение и температура под 5 градуса автоматично влизала в сервизен режим и печката спирала. Затова не трябвало да се оставя да светва лампата на резорвара. За да заработи пак печката трябвало да се изчисти грешка, след като се свърже за диагностика, например с ВАГ-КОМ. Ходих при майстор, който прави компютърни диагностики на коли, но не се занимава с печки. Въпреки това ми влезе в положение, направи диагностика и изчисти грешката която имаше от печката. Първоначално грешката не се изтриваше, но след като разкачи акумулатора за 2-3мин, свърза се пак за диагностика и при това положение му позволи да изтрие грешката. Той предполагаше, че не е от намаляването на нафтата в резорвара, а е от нещо друго. Печката заработи, но отново имаше голямо пушене. Вкарваше пушека и в купето. Освен от аспуха на печката пушек излизаше и някъде около самата печка и под капака на двигателя. Даже по едно време спираше да пуши от аспуха, а пушеше много от под капака на двигателя, пушека идваше и от самата печка. На следващия ден печката пак не искаше да включи. Този път си имаше нафта колата и не е светвала лампа на резорвара. Някой знае ли какво би могло да бъде и как се отстранява? Също така ако някой знае сервиз или майстор който да ремонтира такива печки. По възможност да е някъде по близо до Казанлък, но и да не е пак да каже. Благодаря!

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Re: Проблем с печка Webasto Thermo Top V

Мнениеот xxx_man » Пон 25 яну 2016 8:33

Печки webasto се ремонтурат само в оторизирания сервиз,малйо майстори се хващат с това! Такъв има в софия мисля на ботеградско и във варна,за пловдив не се сещам но май и там имаше! А така както ги обясняваш я провери дали губиш антифриз?

miro_5195
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с печка Webasto Thermo Top V

Мнениеот miro_5195 » Пон 25 яну 2016 9:36

Не, не губя антифриз колега. В София оторизиран сервиз може би имаш в предвид за Rhea MP, те са представители на Webasto. Това намерих в нета, Варна ми е по далеч от Сф. В Пловдив ако има оторизиран сервиз, представителство на Webasto би било добре, но не намирам такъв.

Върни се в “Дизелови агрегати”