. Моля за мнения от къде може да е проблема колеги голф 3 1.9tdi ahu се разтрака
голф 3 1.9tdi ahu се разтрака
Здравейте колеги, проблема е следния: Зимата сложих 15w40, въпреки че знам, че не е полезно за хидр. повдигачи, но не беше по мое желание. Всичко бе добре, дори си палеше лесно, когато температурите бяха до -10, но колата не щеше да загрява и смених термостата и тогава дойде проблема. Двигателя, дори и студен трака на желязо, тягата я няма толкова и почна да припушва черно след 2к+ оборота (преди нямаше грам пушене освен малко бяло на студен мотор). Смених маслото с 10w40 кастрол магнатек дизел, но тракането не изчезна. Струва ми се че трака отгоре, не е от блока и дай боже да не е
. Моля за мнения от къде може да е проблема колеги
?
. Моля за мнения от къде може да е проблема колеги - Dani16v
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: 1z +
Re: голф 3 1.9tdi ahu се разтрака
Сваляй главата и оглед.. И 15w40 си е критика за тоя мотор и най-вече за турбината!
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Какво значи "не беше по мое желание", да не ти бяха опряли пистолет бе, Колега. Аз ме хвана яд чак като каза, че си му налял на тоя глупакоустойчив мотор 15В40 - ЗИМАТА????. Тея мотори карат по 500к км без проблем и особенни грижи. За сравнение аз карам моя в момента с 5В40 Тотал, нямайки ни най малка представа на колко км. е мотора. Ама е факт, че пее и за 6000 км не го е бутнала. Не си хваля коша, ама твойто граничи с мундарлъка.
Дано всичко е наред с твоята каляска или да е минимален проблема. И за напред си мисли с главата.
п.с. тоя дето те накарал да сложиш туй масло не ти мисли доброто, сменяй го :)
Дано всичко е наред с твоята каляска или да е минимален проблема. И за напред си мисли с главата.
п.с. тоя дето те накарал да сложиш туй масло не ти мисли доброто, сменяй го :)
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Някое зъбче да не е прехвърлила.Или долу зъбчатката нещо.
- курвата
- Автомобил: Polo + A3
- Двигател: ABF + AGU
- Контакти:
Или някой повдигач да е строшила в следствие на прескочил ремък?
Благодаря за бързите отзиви, колеги. Скоро ще я водя при Иво от ИфиДик, препоръчаха ми го че е най- големия майстор на печки във Варна, а до тогава ще избягвам каране и стискайте палци да е някоя дюза.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Нападнахте колегата с това масло. Нищо му няма на 15/40 зимата, верно е по гъсто но не е причина да строши двигателя , за една зима. Най много стартер или акумулатор да хвърли. Ще следя темата.
Поздрави на всички.
Поздрави на всички.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Прилича ми на крив клапан или издънен повдигач. Дано не съм прав.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен ГНП или ангренажното колело на коляновия вал,като повече клоня към ГНП.
Разбито ангренажно колело в повечето случай дава на закъснение разпределителния вал и ГНПто,и мотора не пали или ако запали пуши здраво бяло-сив дим.
Разбито ангренажно колело в повечето случай дава на закъснение разпределителния вал и ГНПто,и мотора не пали или ако запали пуши здраво бяло-сив дим.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега wearnoob, дай някаква информация за твоя проблем...има ли решение...от какво беше...?
Извинявам се, че не бях активен до сега, по темата още нищо не съм диагностицирал, след седмица- две смятам да я водя при ифи дик, да ми я закачи и да видим от къде е проблема, като отида ще пиша. Поздрави!
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
В никакъв случай не е причина маслото
Върни се в “Дизелови агрегати”