Здравейте колеги, понякога след палене се чува един странен звук от съединителят (така мисля понеже спира когато го натисна, след като го пусна пак се чува, след като покарам малко също спира). Прикачвам клипче на което може да се чуе въпросният звук. Някакви идеи?
https://www.youtube.com/watch?v=DBl8c3pUuBA&feature=youtu.be
Golf 4 1.9 TDI AGR - странен звук от съединител(?)
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Golf 4 1.9 TDI AGR - странен звук от съединител(?)
Лагера е тръгнал,най-вероятно. Виж и маслото в скоростите как е,просто за всеки случай.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Ако може да не правя нова тема тъй като колегата ме подсети искам да попитам от какво може да се чува нещо подобно на дрънчане като на шаибички (поне така си го определям аз) когато съм на полусъединител и минавам през неравност (понякога) или когато превключвам скоростите? Чувало се е само на ниските скорости до 3-та... и не е всеки път просто се случва един път на ден понякога на седмица... въпроса е има ли какво да ме притеснява.
Звука си го определям като шаибички просто защото иначе ми напомня на скърцане от амортисьор което съм сигурен, че не е...
Звука си го определям като шаибички просто защото иначе ми напомня на скърцане от амортисьор което съм сигурен, че не е...
Така на метал дрънчи маховика,ако е тръгнал да сдава багажа.Само че не си уточнил в темата на колегата за какъв модел кола става въпрос.Може да си с твърт маховик........
- Darkbound
- Автомобил: Golf 4 V6 204HP 4Motion
- Двигател: BDE
lionheart маслото в скоростната кутия съм го сменил преди 5000 км.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
julio 21 написа:Така на метал дрънчи маховика,ако е тръгнал да сдава багажа.Само че не си уточнил в темата на колегата за какъв модел кола става въпрос.Може да си с твърт маховик........
След като не съм написал се предполага, че е колата от профила ? :)
Нямам други индикации като чукане, играене на лоста и т.н. за това не съм сигурен, че ще да е маховика?
- Darkbound
Колеги, все пак някой има ли идея от какво е този звук, как може да се оправи и има ли повод за притеснение?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
подготвяй се за смяна на маховик
- Darkbound
Ами вече 5000 км поне карам от както съм забелязал този шум, не винаги се чува и най-често след първо палене, не съм забелязал никаква промяна в поведението на колата или сменяне на скорости и т.н.
Освен ако маховика не заминава изведнъж без други симптоми...
Като загрее колата има ли го същия шум ?
Забелязал ли си промяна в включването на скоростите, най-вече 1-ва, 2-ра и задна.
Казваш че си сменил маслото на скоростите, как точно го направи, защото може и там да е проблема
Забелязал ли си промяна в включването на скоростите, най-вече 1-ва, 2-ра и задна.
Казваш че си сменил маслото на скоростите, как точно го направи, защото може и там да е проблема
- Darkbound
Ами не съм го правил аз, смениха ми го на сервиз, с една помпичка го вкарваха (преди 9000 км.). Като загрее колата мисля, че го няма или се случва доооооста по рядко.
Проблем при превключването на скорости.... Доооста рядко се случва 1ва да не влезе от първият път (но това само ако опитам да я вкарам прекалено бързо, ако бързам да потегля на светофар например). Когато я "ръчкам" се случва 2-ра или 3та да трябва да натисна малко по силно лоста за да влязат, ама тука говоря за превключване при около 4000 оборота.
Проблем при превключването на скорости.... Доооста рядко се случва 1ва да не влезе от първият път (но това само ако опитам да я вкарам прекалено бързо, ако бързам да потегля на светофар например). Когато я "ръчкам" се случва 2-ра или 3та да трябва да натисна малко по силно лоста за да влязат, ама тука говоря за превключване при около 4000 оборота.
Повечето такива теми завършват със смяна на маховика, при теб обаче ми се струва, че има проблем и в скоростите ( или просто шума от камерата лъже ).
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Darkbound написа:Ами вече 5000 км поне карам от както съм забелязал този шум, не винаги се чува и най-често след първо палене, не съм забелязал никаква промяна в поведението на колата или сменяне на скорости и т.н.
И това се случва, на сестра ми на колата "умря" за две седмици, тотално. Едвам докараха колата на ход до сервиза, а вътре беше много зле.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Darkbound написа:Ами не съм го правил аз, смениха ми го на сервиз, с една помпичка го вкарваха (преди 9000 км.). Като загрее колата мисля, че го няма или се случва доооооста по рядко.
На 99% ти е тръгнал лагера на съединителя.При натискане на съединителя би трябвало тракането да спре,а при загрята кола почти не се чува това тракане.Можеш да караш 10 000 км така може и 100 км.Познавам човек който я кара колата точно с този проблем 8 години и няма проблем.
Върни се в “Дизелови агрегати”