Здравейте колеги,
от известно време се чудя дали да премахна катализатора(да сложа тръба, не да го изтърбуша) на гореспоменатия голф. Бих желал да ми кажете + и - от тази манипулация и ако някой е виждал тема за същия автомобил бих желал да я сподели с мен да видя как се случват нещата.
Vw Golf 5 2.0 tdi cat remove
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Re: Vw Golf 5 2.0 tdi cat remove
Става по-шумна колата, особено извън града, в купето е по шумно! Аз лично, не бих го махал, ако няма проблем с него!
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Ще върви и работи по-добре, защото изхода няма да е задръстен. Има смисъл. Аз бих точно го изтърбушил и върнал оригиналното.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Дизеловите коли нямат ламбда сонда в изпускателната система, така че премахването на катализатора не е проблем. С позапушен катализатор газовете се задържат повече време в тръбите а те са топли и повишават температурата и на турбината. Колко по бързо излизат толкова по добре. Освен по отчетливото свирукане на турбото нищо друго не се промени при мен. Не е по шумна колата. Така че действай смело и махни тази тапа. Най добре става както казва колегата по горе, със сваляне и изтърбушване и отново монтиране. За прегледа няма проблеми. Ако искаш по добри показатели условието е да загрееш хубаво мотора.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Тайминга на клапаните е изчислен за определено налягане на изпускателната система, т.е. ако колата няма ремап, по-добре е на мястото на катализатора да се сложи гърне.
Върни се в “Дизелови агрегати”