Колеги имам следния проблем при 130км колата ми забива предница и не иска да върви,гася и като запаля има турбо, записва следната грешка гледах на vac-com:00575-intake manifold pressure
17-10-control difference-intermittent
,смених клапан n75 с нов pierburg,рециклирах турбото и незнам вече каде да търся проблема.Моля ако някой знае какво може да е да пише
golf 3 1.9 tdi 90 коня забива муцуна
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Re: Проблем при golf 3 1.9 tdi 90 коня забива муцуна
Закачи механичен манометър и виж налягането какво е спрямо това с ВАГ КОМ. Има вариант да имаш дупка в системата на турбото (загуба на въздух) другият вариант е да се е спукал маркуча който се намира в компютъра.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Напиши на търсачката 00575 и виж коло много теми ще ти излезнат за тази грешка. Между някоя от тях може да намериш решение
Колеги и друго да попитам на vac-com гледах стойностите и на 4 ти цилиндур не ми изписва нищо празно докато на 1,2,3 цилиндър си има стойности
Има ли нещо общо според вас,и дали е проблем?като цяло не ми прави впечатление да работи различно
Има ли нещо общо според вас,и дали е проблем?като цяло не ми прави впечатление да работи различно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма проблем, а забиването е най-вероятно от клапана N75 или имаш спукано вакумно маркуче.
- policevidin
Не пишете глупости, какво по-точно прави вакума в неговият случай? Това е Г3 1.9ТДИ 90к.с. турбото му се саморазтоварва от налягане. Колкото до Н75 вероятно е запекъл, с помощта на клещи, махни металната шина която го обхваща му подаи + и - от акумолатора като леко го почукваш и ако все още има надежда за него ще се оправи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм имал предвид вакума, а маркучетата така се казват разговорно и всеки те разбира. Айде няма нужда точно мен да учиш на коя кола какво има в маркучетата. Колегата като има ваг-ком няма смисъл да се гадае клапана ли е, не е ли, като всичко се вижда там.
Re: golf 3 1.9 tdi 90 коня забива муцуна
Колеги клапана n75 съм го сменил с нов не мисля че е възможно да съм взел дефектен,но не е изключено,а клапана на egr-ра може ли от него да е проблема n18?Като хвана с пръсти клапана n75 на запален двигател съка равномерно по това мисля че се познава дали работи?Възможно ли е от задръстени колектори или интеркулера да е омаслед да забива?
Благодаря ви предварително
Благодаря ви предварително

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Аз бих заложил на дебитомер или вакума до екуто и по скоро второто като се има предвид грешката.
Прогони вакумите и за да отхвърлиш н75 свържи вакум маркучите преди турбото и охлюва заедно и ако не забива(ще набира по бавно) търси проблема в н75.
Прогони вакумите и за да отхвърлиш н75 свържи вакум маркучите преди турбото и охлюва заедно и ако не забива(ще набира по бавно) търси проблема в н75.
- policevidin
bobitur написа:Аз бих заложил на дебитомер или вакума до екуто и по скоро второто като се има предвид грешката.
Абе вие май не сте много запознати с тези двигатели

1. на Н75 няма Вакуум а налягане
2. До компютъра не отива вакум а НАЛЯГАНЕ.
(колкото то пробитият маркуч който отива е ЕКУ-то, отвори компютъра и провери дали паркучето е здраво.)
В тази кола има 3 места които се захранват с вакум
1. Спирачната система
2. ЕГР-а
3. Евентуално клапите на парното (климатроника)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ти пък не разбираш ли, че никой не говори за вакум?!? Специално написах и ти пак, толкова буквално да четеш си е заяждане. Ако наистина си полицай е обяснимо 

- policevidin
Слушай ме сега много внимателно. Не си позволявяй да се опитваш да ме обиждаш или нападаш, а вземи пиши така както трябва защото не всеки може да ти перифразира обясненията по начин по който ти си мислиш.
Колкото до това дали съм полицай, да такъв съм и не смятам, че съм написал нещо тъпо и не вярно. Не се заяждам, а пояснявам защото от такива мнения.... се задръсти форума с глупости.
По-добре спри.
Колкото до това дали съм полицай, да такъв съм и не смятам, че съм написал нещо тъпо и не вярно. Не се заяждам, а пояснявам защото от такива мнения.... се задръсти форума с глупости.

По-добре спри.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз да съм ти казал, че си тъп щото си полицай?!? Просто перефразираш прекалено буквално, както "буквата на закона" Дори и да е грешно казано след като съм ти обяснил защо съм казал така и после друг колега се е изказал и въпреки, че и той използва думите вакумни маркучета се разбира отлично, че няма предвид, че N75 работи с вакум не разбирам защо продължаваш? Това твоето си е чист спам!!
П.п. Форума се задръства от такива като теб, които се мислят за много компетентни, защото познават добре устройството на своята кола и търсят на къде да избиват комплекси.
П.п. Форума се задръства от такива като теб, които се мислят за много компетентни, защото познават добре устройството на своята кола и търсят на къде да избиват комплекси.
Последна промяна от hooligans на Пет 13 ное 2015 10:46, променено общо 2 пъти.
Причина: След като НЕ си прав е редно да го приемеш, без да се спориш и квалифицираш колегата, който е прав!!!!
Причина: След като НЕ си прав е редно да го приемеш, без да се спориш и квалифицираш колегата, който е прав!!!!
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Уважаеми колеги, ако имате спор за нещо пишете си на лично. С zinoto се опитваме да обясним на колегата за малките маркучета който влизат и излизат от уная прословута ху.ня н75 и ти си прав, че не е вакум на 13, но мислиш ли че колегата на който пишем ще знае. Форума е за взимопомощ много съм научил и ще уча от него поклон пред такива като Zinoto, помагал е на много хора, и на мен на лично, както и ти PoliceVidin.
Поздрави на всички.
Поздрави на всички.
Върни се в “Дизелови агрегати”