Пасат Б4 теч на масло при влизане на маркуча към интеркулера
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б4 теч на масло при влизане на маркуча към интеркулера
Здравейте , скоро забелязах, че ми капе масло където влиза маркуча в интеркулера.. Зачистих маркуча , но не видя някакви видими наранявания. За пръв път се сблъсквам с такъв проблем и не съм наясно ... един майстор ми каза , че е възможно да има проблем в турбото и затова да капе , а не от нараняване на самия маркуч. Нямам много мощност по нагорнища, забелязвам и пушне като дам газ , но не знам дали това има връзка с този проблем..И ако карам така дали може да има някакви по сериозни последствия? Намирам се в Испания в една област където много не може да се вярва на майсторите , затова предпочитам да взема мнения от колегите в този форум. Пасата ми е Б4 1.9 тди 90 коня мотор 1z , 1994 г. Благодаря
-
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AFN 97g
Re: Теч на масло при влизане на маркуча към интеркулера Пасат Б4
Щом е омаслило маркуча значи пуска въздух(или е спукан или скобата е хлабава)най-добре го смени.Колкото до маслото не се притеснявай на всички са омаслени турбопътищата.Ако имаш голям разход на масло тогава го мисли.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б4 теч на масло при влизане на маркуча към интеркулера
Нямам голям разход на масло , около 05.л на 7-8 000км , а пушенето и липса на мощ има ли връзка с това , или по скоро , че вече e на 330 000 и не е първа младост..
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
Според мен имаш пробив някъде по турбо пътищата.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Че тече масло от там, не е гаранция, че турбото е зле, просто няма как да няма никак масло в турбопътищата. Както и ако маркуча и връзките са добре и няма пропуск, също не гарантира че турбото не изпуска масло :-) . Виж от къде изпуска въздух и го оправи, защото ти губи ценно налягане и турбото излишно се опитва да догони загубите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да ще търся причината, благодаря !
Върни се в “Дизелови агрегати”