POLO6N2 TDI тампони на двигателя проблема е верига в картера
- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
POLO6N2 TDI тампони на двигателя проблема е верига в картера
Колеги някой от тампоните на двигателя ми прави големи ядове, в момента правя основна профилактика на колата двигателя е вън разглобен и ще има профилактика на основните системи смяна на всички масла и течности, но проблема е че преди да започна имаше страшни вибрации и се чудех кой от трите тампона е здал багажа исках да ги сменя всички но единия е около 240лв маслен, другия е 180лв е третия отдоло 120лв. Няма как да сменя всички и си мисля че е този на скоростната кутия. Вибраците се осещат при 1200 оборота и нагоре на празен ход са малки. някой имал ли е проблема или може ли да се ползва от друга кола или нещо за приспособяване?
Последна промяна от BLADE8209 на Пет 01 апр 2011 21:11, променено общо 1 път.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тампони на двигателя POLO 6N2 TDI
Я вземи и направи диагностика преди да сменяваш тампони да не се окаже че ти трябва и дюза 

- BLADE8209
Мога ли сам да го направя. Приятел има кабел а аз малак комп какво трябва да се гледа и каде в VCDS. А иначе почна да тресе след като запали гумите няколко пъти 

- BLADE8209
Колеги намери се проблема. Както колегата ping123 ми каза за веригата в картера Аз игнорирах това защото никога не предполагах че може да има такова нещо, а именно освен тази прослувута верига там има и вал с два центробежни маховика

които балансират иначе небалансирания трицилиндров двигател. Явно когато съм подал рязко гас съм изместил няколко зъба на този вал и така се е разбалансирала колата и е почнала да тресе.

Зъбите на това колело почти ги няма и ги намерих в картера на парчета
Попринцип колата е имала удър в картера и е лепен незнам дали пораженията са в следствие на това или от това че карам малко по рязко.
Сега дилемата е каде да се намерят тези три зъбни колела и веригата с успокоителите и на каква цена са?
които балансират иначе небалансирания трицилиндров двигател. Явно когато съм подал рязко гас съм изместил няколко зъба на този вал и така се е разбалансирала колата и е почнала да тресе.
Зъбите на това колело почти ги няма и ги намерих в картера на парчета

Попринцип колата е имала удър в картера и е лепен незнам дали пораженията са в следствие на това или от това че карам малко по рязко.
Сега дилемата е каде да се намерят тези три зъбни колела и веригата с успокоителите и на каква цена са?
Веригата с обтегача е 160лв както ти казах по 80лв са....Интересно е дали обаче тези зъбни колела може да се купят отделно нови.Утре ще звънна или направо ще отида до магазина да ми обясни пича.Аз стария ми двигател го продадох на една морга след като скъсах веригата мога да проверя дали го имат още това зъбно колело ако то не е станалона баница при късането на веригата.
п.с.
Добре че на тръгна да купуваш тия скъпи тампони!
50лв са двете зъбни колелца в Ауто+ днес сутринта ходих да видя дали ми е дошла веригата и оптегача и си ги поръчах и тях направо.Лошото е че ще трябва да чакаш
п.с.
Добре че на тръгна да купуваш тия скъпи тампони!
50лв са двете зъбни колелца в Ауто+ днес сутринта ходих да видя дали ми е дошла веригата и оптегача и си ги поръчах и тях направо.Лошото е че ще трябва да чакаш

- BLADE8209
А на оптегача само пласмасите ли купи или цялата планка за оптягане? А иначе колелата са 4 едно на коленовия вал едно на маслената помпа, едно паразитно и едно на балансиращия вал. Това на вала ми казаха че е 35лв а веригата 90лв. А ако някой знае как се центрова после вала моя да сподели че в Autodata май нищо не пише.
BLADE8209 написа:А на оптегача само пласмасите ли купи или цялата планка за оптягане? А иначе колелата са 4 едно на коленовия вал едно на маслената помпа, едно паразитно и едно на балансиращия вал. Това на вала ми казаха че е 35лв а веригата 90лв. А ако някой знае как се центрова после вала моя да сподели че в Autodata май нищо не пише.
Планката и пластмасите е 80лв веригата също е 80.... колелцето на вала е 30лв а другото паразитното което е до него е 20лв.
Ти имаш ли проблем с другите зъбни колела?Видял ли си ги?
Ако това на коляновия вал се сменя (в което се съмнявам)
Да взема и тях да ги поръчам като ше е гарга да е рошава.
- BLADE8209
Ами със сигорност се сменя но няма внесени и трябва да се поръчва като резервна част от германия. Иначе на другите няма големи поражения като се има предвид че двигателя е на 220000, така че миаля че на коляновия вал няма ядове. А за баланса на вала някой да каже нещо?
Re: Тампони на двигателя POLO6N2 TDI/проблема е верига в картера
Аз за смяната на тези неща ще ходя при http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=138704
пича ги разбира нещата.Ако искаш му пиши.На теб ще ти е малко по сложно да отидеш при тях още повече с отстранен двигател.Но го питай може и да ти каже как се балансира.
пича ги разбира нещата.Ако искаш му пиши.На теб ще ти е малко по сложно да отидеш при тях още повече с отстранен двигател.Но го питай може и да ти каже как се балансира.
- BLADE8209
А двигателя е на място
То какво се случи, слагаме двигателя с пича всичко 6 (бях сменил тампона на скоростите с 2-ра ръка) палиме да обезваздуши но колата пак тресе, слизам в канала да държа с отверка задния тампон да видиме имали промени в тресенето и дочух странен звук от към картера. След лек размисъл и подсещане за тази верига викам дай ще сваляме картера и тогава всичко стана ясно
Поне не бях сменил маслото иначе другите неща ги бяхме сменили 

Значи ако почне да тресе много колата в ниските обороти трябва да сменям верига? Обмислям варианта още от сега да ги сменя или да почакам. Как мислите вие които вече сте си патили?
То от тук присъстващите май никой не е платил 

- BLADE8209
Gelle написа:Значи ако почне да тресе много колата в ниските обороти трябва да сменям верига? Обмислям варианта още от сега да ги сменя или да почакам. Как мислите вие които вече сте си патили?
Ами колега не е задължително да почне да тресе че да се смени веригата в моя случе се получи така защото се е изронило зъбното а при колегата ping123 направо се е скъсала, така че ако колата е над 200к когато сменяш маслото отиди първо при някой монтьор да ти свали картера и да се види какво е положението. Става лесно и няма да ти излезе скъпо. Не забравяй че тази верига върти и маслената помпа така че винаги си имай едно на ум.
абе като ходя да сменям маслото направо ще им кажа да отворим да видим как е работата. Мерси колега за отговора;)
-
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4tdi
Здравеи колеги и аз имам поло 1.4тди и моето тресе на 900 оборота.Самият мотор се тресе на тези обороти но вече на над 1100 обората се оправя моята е на 142хиляди.Сложих валволин 10в40 и след 1 след седмица почна да тресе.Какво да правя.Много ще съм благодарен ако ми кажете кво да правя?
Върни се в “Дизелови агрегати”