Имах теч на масло от гарнитурата на главата и свалих главата за да я сменя.Смених я,сглобих всичко по обратен ред,зацепих ангренажа и ремъка на помпата по фабричните белези,смених масло ,филтър,всички гарнитури (всмукателен /изпускателен/картер) ,маркучите за излишната нафта и нищо друго не съм пипал.Но след ремонта двигателя стана друг.Тресе,звука му се промени доста ( звучи като лада без ауспух) ,а преди ремонта се чуваше само приятно тракане на ГНП, и започна доста да пуши ( не се диша около него).На какво ви прилича това и къде да търся проблема? Дюзите ги карах на майстор - пробва ги и каза,че са перфектни.Прилича ми на неправилно зацепен ремък,но белязките съвпадат.Благодаря ако някой помогне.

1.4D 1W 92г ненормална работа след смяна на гарнитура на глава
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ненормална работа след смяна на гарнитура на глава 1.4D 1W 92г
Врътни помпата на закъснение.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Това какво означава - чертата на зъбното колело да дойде от ляво на чертата на корпуса на помпата?
- stypkata
Днес се опитах да направя "финна настройка" на помпата,но дали съм успял утре ще се разбере,че акумулатора падна.Развих болта на помпата,сложих индикаторния часовник ,докарах двигателя на белези и завъртях коляновия вал обратно на часовниковата стрелка докато стрелката не спря да се движи.После занулих уреда и започнах да въртя коляновия вал по посока на часовниковата стрелка докато не дойде пак на белезите (ГМТ).Показанието на уреда беше 0.52мм.Завъртях помпата на 0.95мм и я оставих така(в Autodata така пишеше).Утре като се зареди акумулатора ще разбера дали съм направил нещо
ПС.Резултата от днес е 0. :( Същия отвратителен гърмящ звук и черен задушаващ пушек).Възможно ли е белязката за ГМТ на коляновия вал да не е вярна? Четох из нета,че някои хора търсят вярната ГМТ с тел промушена през дупката на дюзата на 1-ви цилиндър.
ПС.Резултата от днес е 0. :( Същия отвратителен гърмящ звук и черен задушаващ пушек).Възможно ли е белязката за ГМТ на коляновия вал да не е вярна? Четох из нета,че някои хора търсят вярната ГМТ с тел промушена през дупката на дюзата на 1-ви цилиндър.
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 1.4D 1W 92г ненормална работа след смяна на гарнитура на глава
колега,не видях снимка от белега на маховика - маха се пастмасовата тапа на скоростната кутия отгоре и въртиш предв. вдигната на крик предна гума на 5 пред. ,докато съвпадне "рабуша" на ГМТ...след което презацепваш по белезите от снимките за перфектно газоразпределение ...
P.S.
преди време си сменях масло и компл. филтри на бъгито 1W... и накрая издухвам със сгъстен въздух празната кутия на въздушния филтър,пълна с пепел,мухи и пеперуди...
като предв. слагам парцал в тръбата на засмукващия колектор...в бързината забравих за парцала и стартирах бъгито да напълни масления филтър и т.н....след като запали отзад запуши като руска комбайна
...добре че после измъкнах парцала с малко разгл...

P.S.
преди време си сменях масло и компл. филтри на бъгито 1W... и накрая издухвам със сгъстен въздух празната кутия на въздушния филтър,пълна с пепел,мухи и пеперуди...

- stypkata
Проблема е,че двигателя е без скоростна кутия (свалих го от кола и ще го слагам на лодката си).И белега за ГМТ без кутията ми е малко трудно да го намеря.Опитвам се само по белязките за ангренажа на коляновия и разпр. валове ,но явно е много неточно тъй като не ми се получава центровката на ГНП спрямо тях.Утре един майстор ще идва да го гледа ,но днес последно ще се опитам да налучкам правилната центровка с въртене на помпата на насам-натам пък каквото сабя покаже.Ето това е резултата от центворката на ГНП спрямо белязките за ангренажа направена с индикаторен микромер (0.95мм предварение ,колкото го дават в Autodata).Пуши,гърми през ауспуха и като цяло не работи както трябва.
http://www.dailymotion.com/video/x3vdxq ... -1992_auto
http://www.dailymotion.com/video/x3vdxq ... -1992_auto
Последна промяна от gr_kanev на Съб 05 мар 2016 20:50, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
самия белег е чукнат на маховика - като черта...а острието е на кожуха на кутията...по спомен чертата трябва да е на "12 часа" т.е. ГМТ...
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Колега, като я няма ск.кутия , на практика не знаеш къде е ГМТ на коляновия вал . Остава да я намериш по метода със сваляне на 1-ва дюза и 'телта' . След това вече може да зацепваш разпределителен вал и помпа.Това с телта не е много точно , но все пак грешката се свежда до плюс-минус 1 зъб.
- stypkata
Именно.Предложиха ми и друг вариант за намиране на ГМТ,но не ми харесва много.Сваля се подгревната свещ на 4-ти цилиндър,който върви заедно с 1-ви ,но е по-удобен за работа.Пъха се маркуч,който влиза плътно в отвора и цилиндъра се пълни с нафта .После се върти коляновия вал и се наблюдава водния стълб (нафтения).После нафтата се вади на стартер без свещ. не ми харесва тази идея да пълня цилиндрите с нафта,но ще видим......
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"бабешкия" метод с телта май е по-добър от наливане с нафта в цилиндрите...горивната камера на това бъги е по-малка от бирена капачка...когато си смених разпръсквачите с нови,се наложи изработка на специален инструмент-самоделка от срязан гаечен ключ със заварен върток...за монтаж/демонтаж на дюзи и тръбички разни...
успех с проекта 1W - с един галон нафта = бургас до варна =

- stypkata
vladko1001 написа:
Това 1галон по вода или по суша? За по вода е добре (100км с 12л нафта),но за суша 12л за 120км не е много за хвалене

Иначе днес дойде един майстор.Направи горе долу същото като мен,но вместо да върти помпата на угасен мотор я въртеше на запален докато не си дойде нормалната му работа и я оставихме така.За сега горе долу закрепихме положението.Ако се бях сетил да въртя помпата на работещ мотор щеше да мина и без майстор ,но..
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
американски галон за течности (liquid U.S. gallon), равен на 3,785 литра (прибл. 3,8 литра)....точно толкова дърпа 1W на дълго с 2200 об/мин /на пета пред....в лодката ще е винаги на пета...
...абе няма страшно, Марешки скоро щял да продава нафтата по 90ст. 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ти не беше ли с някаво Рено на лодката?
ако махнеш някоя дюза ,то с индикаторен часовник можеш да установиш гмт
Върни се в “Дизелови агрегати”