1.9 tdi 90 к.с. тече масло в областа на турбината - РЕШЕНО
1.9 tdi 90 к.с. тече масло в областа на турбината - РЕШЕНО
В разтояние на 2 км ми изтече маслото (не го хваща щеката а лампата не свети). какво може да е .... дали турбо или маркуч за високо налягане. Колата е с мотор 1.9tdi 90к.с. 2001.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тече масло в областа на турбината
да не ти е спукан картера?качи на канал и огледай добре отдолу.
99% не е от картера колата не е закачана ,не е опирала никаде . от нещо друго е ....
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Сигурен ли си ,че не си имал малко масло отпреди това ?Защото ако за 2км изтичат 2-3л,няма как да не си личи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Качваш колата на канал, заставаш отдолу на колата, някой пали и гледаш от къде тече! Само може малко да те изпръска затова внимавай, ако е под налягане! Ако ли не ще капе от някъде 

Да излезе маслената магистрала. Всичко вече е точно . Благодаря
jopet написа:каде се намира тази магистрала ... мога ли да я видя на канал
Представлява метална тръбичка, по която масло под налягане от мотора маже оста на турбото.
Запали колата и наблюдавай точно откъде тече(внимавай да не те опръска, понеже маслото там е под налягане, а пък и ти каза, че в рамките на 2 км. е изхвърлила маслото). Специално огледай дали не се е разхлабила гайката, която захваща тръбичката към турбото. Можеш и съвсем да разхлабиш тази гайка и да провериш дали не е наранен конуса отдолу ако теча е оттам разбира се. Има вероятност и самата тръбичка да се е скъсала вследствие на корозия и вибрации. Поне при мен това се случи. Скъса се точно на първата чупка след турбото и ми изтекоха водите (в случая маслата) на Цариградско в 6 следобед.

П.С. Я как съм познал...

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тече масло в областа на турбината - РЕШЕНО
jopet написа:В разтояние на 2 км ми изтече маслото (не го хваща щеката а лампата не свети). какво може да е .... дали турбо или маркуч за високо налягане. Колата е с мотор 1.9tdi 90к.с. 2001.
Как разбра, че ти изтекло маслото като не ти свети лампата?
bkunev написа:jopet написа:В разтояние на 2 км ми изтече маслото (не го хваща щеката а лампата не свети). какво може да е .... дали турбо или маркуч за високо налягане. Колата е с мотор 1.9tdi 90к.с. 2001.
Поне при мен в купето започна да мирише на изгоряло масло и цялото задно стъкло беше покрито с масло от завихрянето на въздушната струя. Иначе и на мен не ми е светкала лампа.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:bkunev написа:jopet написа:В разтояние на 2 км ми изтече маслото (не го хваща щеката а лампата не свети). какво може да е .... дали турбо или маркуч за високо налягане. Колата е с мотор 1.9tdi 90к.с. 2001.
Поне при мен в купето започна да мирише на изгоряло масло и цялото задно стъкло беше покрито с масло от завихрянето на въздушната струя. Иначе и на мен не ми е светкала лампа.
Според мен просто сте спрели преди да светне лампата понеже още е имало масло в картера и не е паднало критично налягането! Иначе ако остане съвсем без масло а не светне и не писне /като писна на мен след дупка в картера/ е доста опасно понеже може вместо да видиш лампата да усетиш как двигателя спира....завинаги

- petar4oo
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 1999
the_tupan написа:jopet написа:каде се намира тази магистрала ... мога ли да я видя на канал
Представлява метална тръбичка, по която масло под налягане от мотора маже оста на турбото.
Запали колата и наблюдавай точно откъде тече(внимавай да не те опръска, понеже маслото там е под налягане, а пък и ти каза, че в рамките на 2 км. е изхвърлила маслото). Специално огледай дали не се е разхлабила гайката, която захваща тръбичката към турбото. Можеш и съвсем да разхлабиш тази гайка и да провериш дали не е наранен конуса отдолу ако теча е оттам разбира се. Има вероятност и самата тръбичка да се е скъсала вследствие на корозия и вибрации. Поне при мен това се случи. Скъса се точно на първата чупка след турбото и ми изтекоха водите (в случая маслата) на Цариградско в 6 следобед.:
death
П.С. Я как съм познал... :D Браво, че си отстранил проблема.
Колега имам същя теч по скоро сълзене на коноса при гайката дето влиза в турбото. Да ми кажеш от къде и какви пари . аз се мъчих да я затегна но не помръдва на никъде
Върни се в “Дизелови агрегати”