Здравейте отново,
Touareg 2.5 R5 TDI 7L
Ново 20 - замина ми акумулатора и се наложи да купя нов. По каталог в сервиза ми казаха, че трябвало да купя 66 ah за моя мотор. Аз обаче се усъмних и реших да проверя в интернет дали са прави. Това което намерих в повечето сайтове беше, че за моя мотор релевантния акумулатор трябва да бъде 74 ah. Та купих Varta e11 77 ah. Проблема е, че когато свалих старият акумулатор(който е от Пежо и са го слагали в автокъщата) се оказа че е 94 ah и тръпки ме побиха. Въпросът ми е, дали е трябвало да взема такъв или съм направил правилния избор ?
П.С. Преди няколко месеца ми се прецака алтернатора, зъбите, които играят ролята на ремък се бяха изпотрошили. Има ли резон да мисля, че се е получила вследствие именно на по-големия акумулатор ?
Touareg 2.5 R5 TDI 7L интересен казус за акумулатор
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Touareg 2.5 R5 TDI 7L интересен казус за акумулатор
Не е особено важно какъв е акумулаторът. Карай си колата и не се тормози за глупости.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
ktamen написа:Не е особено важно какъв е акумулаторът.
Тук не съм съгласен,този автомобил е тъпкан със всякакви електронни модули,кой мислиш ги храни и поддържа?
Аз по каталог съм с 60 Ампера.
Ти,с това ТДИ ме съмнява да си със почти същия.
Колеги с Пасат-и 1.9 ТДИ слагат по 100 Ампера.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ти вече си ги купил, слагай го и колкото изкара. Следващият път ще сложиш най-големия който може да се побере там. За сведение аз на А4 с 1.9 ТДИ съм със 88Ач ( това е макс-а на кутията му ) , на А6 пак с 1.9 ТДИ - 95Ач. Големият капацитет предлага резерв в запас, което не може да се каже за "малките".
Не може и да бъде никога и причина за дефектиране на алтернатор, заради по-голям акумулатор. Другаде е бил проблема ти тогава.
Не може и да бъде никога и причина за дефектиране на алтернатор, заради по-голям акумулатор. Другаде е бил проблема ти тогава.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
77 Ah ако е на късмет и ако си внимателен към него ще изкара поне 2-3 зими, няма проблем. Аз лично изкарах 3 зими (включително тази) с един Exide 77Ah и още (за сега
) си работи безпроблемно. Ако беше сложил 60Аh, тогава вече щеше да е зле работата.
ПП Освен това дали акумулаторът е 74 или 77Ah няма абсолютно никакво значение, това са относителни и приблизителни стойности, по някакъв стандарт. Реално кой от двата ще върши по-добра работа зависи от качеството на изработката и технологията в завода-производител, от качеството на процеса на заряд в автомобила ти (инсталация, генератор), от това как го използваш и дали си милостив
към него и от късмета.

ПП Освен това дали акумулаторът е 74 или 77Ah няма абсолютно никакво значение, това са относителни и приблизителни стойности, по някакъв стандарт. Реално кой от двата ще върши по-добра работа зависи от качеството на изработката и технологията в завода-производител, от качеството на процеса на заряд в автомобила ти (инсталация, генератор), от това как го използваш и дали си милостив

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Данеби ,колегата да има втори акумулатор и за това да му излиза че е с малко ампери?Знам ,че някои коли имат един акум.за електрониките и друг за др.нужди .
Върни се в “Дизелови агрегати”