Здравейте, харесах си голф 3 1,9 ТДИ но след внимателен оглед установих следните проблеми с колата, когато се развие капачката за масло на двигателя от там доста обилно пръска масло, и другото което ми направи впечазтление е че турбото се чуваше доста силно едва се чувахме в колата.Моля за съвет и мнение какви евентуални проблеми би могло да има на двигателя и като средства какво би ми струвало.
Колата е произведена 95г. и е 90 коня.
Благодаря предварително.
Питане за Голф 3 1,9 ТДИ
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
От капачката на маслото е нормално да духа.Погледни обаче в щеката как са нещата
и дали мирише на изгоряло.Турбото е нормално също да се чува да свисти особенно ако ти е махнат катализатора ,ама да не можеш си чуеш приказкат ми е необяснимо.За турбото погледни хубаво за омасляване ,а най-доброто е да се свели трабата след турбото и да се види колко луфт има оста/естествено ако търговеца ти позволи/.Най-добре е да го закачиш на ВАГ-Ком и мернеш компресийка там ще си изпее всичко.Проблемите с турбото и мотора не са за умиране ама да си копуваш кола с тез проблеми няма смисал 

- la_vesko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Питане за Голф 3 1,9 ТДИ
А има ли някъде из форума снимков материал за тези двигатели и обяснения кое къде е и какво трябва точно да се гледа при покупка.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”