В5 1999 г., AJM прекъсва при ускорение
-
- Автомобил:
- Двигател:
В5 1999 г., AJM прекъсва при ускорение
Здравейте колеги и Честита и безаварийна нова година, имам следния проблем с Пасат В5, 1.9 TDI 1999 г., AJM мотор (помпа-дюза): При натискане на педала за ускоряване особено при изпреварване, двигателя прекъсва много страшно, сякаш работата му спира и тръгва за стотни от секундата, при отнемане на газта и закрепване на определени обороти няма прекъсване. Отначало рядко се усещаше само на 5 предавка при ускорение, но сега започна вече и на 3, 4 и 5, рядко при сериозно ускорение и на 2 над 3000 об/мин. В града се усеща слабо, но на магистралата вече почти стана невъзможно да се кара, прекъсва сякаш на бензинова кола й е пробит кабела от бобината, прекъсването се усеща за целия двигател, а не за отделен или отделни цилиндри. Дебитомера е проверен - работи, ЕГР-а е почистен, смених горивния филтър стана по-зле, катализатора е махнат точно поради този проблем - няма промяна, при диагностика на различни места - няма записани никакви грешки. Нямам идея дали захранването към дюзите може да е пробито някъде и да замасява при натоварване, или турбината, която също показва идеални параметри при диагностика, колата има голяма мощност и набира в целия диапазон, но с това грозно придърпване. Всички казват, че е нещо механично което не се улавя от софтуера. Предварително се извинявам ако има подобна тема, но при търсенето не намерих. Благодаря предварително за всички идеи и съвети.
Re: В5 дизел прекъсва при ускорение
Един приятел имаше подобен проблем, но с 4та предавка на Мерцедес C220 97-99 (не помня коя година точно) НЕ е CDI. Та проблема му излезна запушен/замърсен резервоар. Но той трябваше да гаси и да пали на ново колата за да покара няколко км нормално. Но все пак... 

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: В5 1999 г., AJM прекъсва при ускорение
Ако прекъсва/замасява кабел на дюза , компа го лови и изключва съответната дюза до рестарт.
интересува ме, в момента в който започне да прекъсва, ако не върнеш газта , колата запазва ли си доброто ускорение или загубва леко мощност ? Защото ако е второто, то проблема ти е в захранването с гориво. Както каза колегата имаш цедка в резервоара и в тандем помпата.
интересува ме, в момента в който започне да прекъсва, ако не върнеш газта , колата запазва ли си доброто ускорение или загубва леко мощност ? Защото ако е второто, то проблема ти е в захранването с гориво. Както каза колегата имаш цедка в резервоара и в тандем помпата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като отпусна педала прекъсването или изчезва или намалява, може би зависи колко съм отнел педала, но при задържане колата си върви, при повторно натискане примерно да поеме при изкачване прекъсва все повече в зависимост колко я натискам. Снощи си направих експеримент на 1 и 2 предавка да я натисна сериозно, малко преди 5000 оборота направо забива муцуната сякаш закачам да дърпам ТИР.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери дали изобщо ти работи подкачващата помпа в резервоара или дали не е задръстена цедката, както ти е написал Добри.
Това е нормално, има ограничител.simonvt1 написа:малко преди 5000 оборота направо забива муцуната сякаш закачам да дърпам ТИР.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не върна газта колата си ускорява но с прекъсване и на всичкото отгоре се засилва става все по дълго забиването, а ако натисна още прекъсването е по-слабо, и в двата случая колата набира идеално.
Дори се замислям дали не е възможно да има сцепен или разхлабен маркуч, да засмуква въздух и да преплюва през дюзите в цилиндрите и да се получава прекъсването. Но не знам къде и при кого да търся, където и да отида всеки я закача на комп-а и казва няма грешки и с това всичко приключва и никой не смее да се захване.
Дори се замислям дали не е възможно да има сцепен или разхлабен маркуч, да засмуква въздух и да преплюва през дюзите в цилиндрите и да се получава прекъсването. Но не знам къде и при кого да търся, където и да отида всеки я закача на комп-а и казва няма грешки и с това всичко приключва и никой не смее да се захване.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Щом няма грешки значи че не ти достига гориво.Ако има хлабава връзка да смуче въздух няма да може да пали колата.Колегите са те насочили-провери си помпата в резервоара.Ако цедката е затлачена неможе да дърпа нафта в цял обем и колата остава~гладна~!
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам същия проблем с голф4 агр 1999 и се оказа че помпата в резервара не работи поръчах си нова и ако се опражи ще напиша дали от там е причината 

- Dobromirski
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
А защо просто не я махна ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново. Проблема започна все повече да се задълбочава, стана невъзможно да се кара автомобила. Но тъй като днес беше приятно време с идеални условия за работа навън запретнах ръкави и започнах. Извадих сондата от резервоара, помпа няма само сонда и какво видях? Цедката беше запълнена с нещо като гъст мазут, а в цилиндъра около нея извадих две шепи някаква гъста смес като мека черна смола. Иначе казано всичко беше задръстено. Изчистих и сглобих и след теста просто бях очарован от еластичността на двигателя в целия диапазон на оборотите. Няма и следа от прекъсване или претрисане. Благодаря за съветите и дадените ми насоки за ориентация. Иначе щяха да се започнат едни почиствания на турбина, дюзи и какво ли още не. Още веднъж благодаря! Проблема е решен. Моля темата да бъде затворена и за архив.
- ka4o_pi4a
- Двигател: ASV 2002
Аз да попитам има ли такова чудо в резервоара на ASV мотор ?
- cancro
- Автомобил: VW Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AJM 1999
- Контакти:

Последна промяна от cancro на Пет 17 май 2013 16:56, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега аз имах същия проблем а понякога и ми гаснееше без причина сменях филтър на дизела ама се оказа болук в системата който не допускаше гориво пробвай с една 5 литрова тубичка махаш мъркуча от към резервоара и ако не си с помпа в резервоара ще стане пробата ако си може и тя да ти прави проблем моята е с 1.9 TDI PD AJM мотора и аз нямам помпа в резервоара.
Успех.
Успех.
- blagovest.maslev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!Аз имам същият проблем и дадох колата на сервиз.Прочистиха ми дюзите,турбото,колекторните тръби,резервоара,помпата и сложих нови филтри.Проблемът си остана.След 2000 оборота колата започва да прекъсва и след 120 км ми гасне в движение.Колата ми е VW golf 1.9 tdi PD AJM 116 hp.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
evgeniVW написа:аз имам същия проблем с голф4 агр 1999 и се оказа че помпата в резервара не работи поръчах си нова и ако се опражи ще напиша дали от там е причината :)
АГР няма помпа в резервоара.......поне така мисля...
Върни се в “Дизелови агрегати”