Golf 4 1.9tdi 110 к.с AHF проблем с охлаждането

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
NikolayGanchev
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.9tdi 110 к.с AHF проблем с охлаждането

Мнениеот NikolayGanchev » Чет 28 апр 2016 22:19

Здравейте колеги от няколко дни се мъча да разбера от къде идва проблема и за сега е безуспешно.
Става Въпрос за следният проблем : преди седница колата си беше на 90 градуса по табло перките се включваха абе ок си беше гася я аз и така, тръгвам по магистралата и колата не иска да загрее не излиза от трите бели черти . След чудене кое как защо стигнахме до извода че термостата е заминал и така сменяме термостата . Всичко ок колата вдига 90 градуса на място перките се вкл. всичко си е ок видимо. Е да ама не в момента в който тръгна да карам извънградско и температурата на таблото пада в бялото поле и не иска да излезе от там :banghead . Ще се радвам някой да даде полезни съвети кое може да е заминало и защо така става по принцип ми казаха че сега не е проблем да не вдига градуси но мен това ме дразни. Моля някой ако се е сблъсквал с този проблем да сподели опит. Благодаря предварително

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 1.9tdi 110 к.с AHF проблем с охлаждането

Мнениеот Stivi » Чет 28 апр 2016 23:08

Да караш по магистрала в топло време и да си мислиш че колата ти не загрява, и термостата е за смяна понеже стрелката стои където си иска ,е меко казано смешно,ясно е че проблема е датчик или нещо по жиците ! Ако не вярваш пробвай да покарш извънградско 10 мин и след това отвори разширителния съд да видиш дали антифириза вътре е студен както показва таблото :mhihi

Потребителски аватар
NikolayGanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NikolayGanchev » Нед 01 май 2016 21:08

Добре защо като карам с над 140 си загрява отива на 90градуса и си стои там а като сваля на 100-110 и започва да изтива бос съм с дизелите и хич не знам какво да правя мисля тези дни фа му закача вага и да следя живите данни но все пак ако някои има идея какво може да е няма да откажа съвет

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Пон 02 май 2016 7:49

Що си с нов термостат, значи датчика ти е заминал или някъде кабела му се е окъсил и прави мазало
Вземай нов датчик един мултицед и сменяй и мери тоците!

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 02 май 2016 8:43

Както казват колегите-или термостат( това ,че си го сменил не е гаранция че не си сложил някой ментак) или датчик,или нещо по окабеляването-жици,лошо замасяване и т.н.
Направи следното-карай извън градско докатао вдигне 90гр.и при първия наклон надолу изключи от скорост и пусни по инерция-ако температурата по табло започне плавно да спада,значи новия ти термостат не е читав. Ако стрелката на темп.застава в едно положение "където си иска"-значи датчик ,а може и самият уред за темп. на таблото да прави номерца.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 03 май 2016 15:20

Аз бих сравнил с показанието от VAGCOM, но така по писаното ми звучи сякаш има нужда пак от нов термостат, но този път го сложи в една тенджера с вода на котлона и гледай как се държи. Може и със стария, ако не си го изхвърлил да пробваш - ако се държи адекватно - значи или нещо по монтирането му не е ОК, или датчика не работи и показва грешно. Но ако термостата не работи, вероятно и новия не е в ред.

Върни се в “Дизелови агрегати”