Да обясня на кратко проблема е следния:Карам си колата по какъвто и да е път.Решавам да дам малко газ,при което турбото изключва(все едно колата е без турбо-чист дизел)Оборотите на ДВГ-то се вдигат(зависимост колко газ съм дал)но колата не върви-заковава на едно място.Изгасвам двигателя за 5 секунди паля и се оправя,но след известно време пак така.Правих и няколко пъти компютърни тестове и дигностика.Резултата беше че клапана на турбото небеше в ред,сменявах го няколко пъти с нов и 2-ра ръка,резултата беше добър само няколко дни след това пак започна същия номер.Дебитомера сменях-пак така.Турбото смених-пак така.Сложих му чип тунинг,и след него този проблем си остана.Преди това пак имах пасат б5 1.9ТДИ 110кс.(същия като сегашния смо че друг цвят)пак ми правеше същите номера,но с него изобщо несъм се занимавал.На един приятел пасата е б5 1.9 тди помпа-дюза и пак същите симптоми.Моля помагаите че вече незнам какво да го правя това направо ми скапва нервната система!Някъде имаше тема за подобни проблеми,но не я намирам и с търсачката.Моля ако някои я намери да ми адде линк!
Ако модераторите решът че темата не е за този раздел,моля нека я преместят!

Пасат Б5 1.9 ТДИ 110 к.с. проблем в ДВГ и турбото - РЕШЕН !
- larsen_62
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 1.9 ТДИ 110 к.с. проблем в ДВГ и турбото - РЕШЕН !
Последна промяна от larsen_62 на Чет 21 яну 2010 13:55, променено общо 1 път.
Re: Проблем в ДВГ и турбото на Пасат Б5 1.9ТДИ 110кс.
Колега, скоро имах същия проблем, но не толкова често. Понякога влизаше в авариен режим и се изключва турбото. След като махнах катализатора не ми го е правила този номер.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
и наи вероятно ще излезе геометрия на турбина
за да забива турбото,- авариен режим - може да бъде когато :
1. има ниско налягане - има спукан маркуч,колер, почти извадена снадка на турбо път ( скоба )
2. има свръх налягане - турбината пренадува, затова компютърът я гаси. - зацапана геометрия
3. запушен катализатор
4. механичният клапан на турбината е забил на отворено положение
5. може лостчето на клапана на турбината да е разстроено
6. провери всички вакуумни маркучета ( особено това, което отива до компютъра )
когато егр клапанът дефектира, може да не затваря плътно(високото налягане да отива в ауспуха) и от там пак да имаш проблеми. моята препоръка е да го изолираш.
и др.
за да провериш къде е проблема за пренадуване или ниско налягане трябва да го провериш с програма, която да има живи данни - ваг ком върши работа, може и с други.
надявам се да съм помогнал колега, успех
1. има ниско налягане - има спукан маркуч,колер, почти извадена снадка на турбо път ( скоба )
2. има свръх налягане - турбината пренадува, затова компютърът я гаси. - зацапана геометрия
3. запушен катализатор
4. механичният клапан на турбината е забил на отворено положение
5. може лостчето на клапана на турбината да е разстроено
6. провери всички вакуумни маркучета ( особено това, което отива до компютъра )
когато егр клапанът дефектира, може да не затваря плътно(високото налягане да отива в ауспуха) и от там пак да имаш проблеми. моята препоръка е да го изолираш.
и др.
за да провериш къде е проблема за пренадуване или ниско налягане трябва да го провериш с програма, която да има живи данни - ваг ком върши работа, може и с други.
надявам се да съм помогнал колега, успех
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
След като си сменил половината кола, ти остава да махнеш катализатора.И да прочетеш малко повече във форума, има безброй полезни теми.ЕГР,колектори,вакуум маркучета,филтри.Пробвайте първо с по-евтините неща.Много хора не вярват на форуми ,ама има много знаещи хора, които споделят важни неща, които не ги знаят много "майстори" във "ФИРМЕНИЯТ СЕРВИЗ". 

- larsen_62
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз катализатора отдавна съм го махнал.И след това като дадеш газ се чува леко как свири турбото.Сега към края на тази седмица ще сваля турбината и ще я дам да и раздвижат геометрията,както и ще поръчам този клапан Н75 да го сменя и него.Ще проверя и всички вакуми наново.И към края на седмицата ще пиша какво е станало.
- nikoan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, кажи какво става че имам същия проблем като теб и не знам какво да правя.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
larsen_62 написа:Ами аз катализатора отдавна съм го махнал.И след това като дадеш газ се чува леко как свири турбото.Сега към края на тази седмица ще сваля турбината и ще я дам да и раздвижат геометрията,както и ще поръчам този клапан Н75 да го сменя и него.Ще проверя и всички вакуми наново.И към края на седмицата ще пиша какво е станало.
Сменил си турбо и дебитомер преди да смениш Н75?? койте излъга така?
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Коя година ти е пасата, проблема ти може би е елементарен
- larsen_62
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колата е 99 година.Тази седмица свалих турбото и му изчистих и раздвижих геометриятасега резултата е 6+!Вече 1 седмица го нямам този проблем-тествах я ,при сякакви обстоятелства и не го направи този номер.Обаче само за сега-понякога не ми е правила номера с седмици или месеци и изведнъж
.Идната седмица ще поръчам и сменя клапан Н75,заяото този зегашния с които съм не е за 1.9ТДИ 110кс.,ами т 1.9ТДИ 115кс.и буксите им бяха различни,та се наложи да ги отрежа и запоя директно кабелите.Та този клапан го свалих от ПД работещ,но ще го сменя за всеки случай!

- larsen_62
- Автомобил:
- Двигател:
Такаааа....днес смених и Н75 и сега съм много доволен!Върви си чудесно.
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
А колко пари купи новия Н75?
- larsen_62
- Автомобил:
- Двигател:
40лв. от Ауто+!
- larsen_62
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,мисля че реших проблема!От 31 Октомври 2009 до днес(19 Януари2010)нямам вече този проблем!Реших го като раздвижих геометрията,и след това сменихклапан Н75!Тествах я много пъти,проблеми никакви!Явно геометрията беше проблема!Беше много се спекла.Сега вече върви идеално!

Върни се в “Дизелови агрегати”