Здравейте колеги
Проблема е следния. Преди около месец счупих скоростната кутия , но я направиха. След това колата започна да пуши и да омаслява двигателя и корите. Оказа се че маистора при монтажа или демонтажа на турботътищата за да свали скоростната кътия е скъсал О- пръстените в маркучите и оттам заскуква въздух. А те ( о пръстените )са малко по - различни от обикновените , имат 2 жлеба. Оказа се че в магазините не се продатат само те, искат да ми продадат целия маркуч. Та въпроса е :
1. Откъде бих могъл да намеря тези О пръстени
2. Какво ще се случи ако сложа обикновени О пръстени със съответния размер разбира се
Благодаря предварително
Голф 1.9 ТДИ О - пръстени на турбо пътища
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Re: Голф 1.9 ТДИ О - пръстени на турбо пътища
Това не са О-пръстени а К-маншети.
Продават се нови само оригинални и цената им беше по около 10лева парчето.
Да можеш да сложиш обикновенни О-пръстени, а дали ще омаслява мога да кажа почивните дни като сваля кората отдолу. Имай предвид че на всички маркучи е различен диаметъра, но мога да ти кажа аз какви съм праснал. На 2-ри, 3-ти и 4-ти маркуч съм сложил 50×4мм. само на първи не можах да ги сменя, понеже там диаметъра е доста по-малък. Първи е червения маркуч веднага след турбото.
Продават се нови само оригинални и цената им беше по около 10лева парчето.
Да можеш да сложиш обикновенни О-пръстени, а дали ще омаслява мога да кажа почивните дни като сваля кората отдолу. Имай предвид че на всички маркучи е различен диаметъра, но мога да ти кажа аз какви съм праснал. На 2-ри, 3-ти и 4-ти маркуч съм сложил 50×4мм. само на първи не можах да ги сменя, понеже там диаметъра е доста по-малък. Първи е червения маркуч веднага след турбото.
- kiko26
- Автомобил: VW
- Двигател: Passat B8
Re: Голф 1.9 ТДИ О - пръстени на турбо пътища
Може да се купят от Порше има ги в наличност обикновено и цената им е около 11лв бройката.
Върни се в “Дизелови агрегати”