Пасат Б6 CBAC BlueTDI ADblue проблем датчици

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
passat4o
Автомобил: VW PASSAT BlueTDI 143 кс
Двигател: CBAC
Контакти:

Пасат Б6 CBAC BlueTDI ADblue проблем датчици

Мнениеот passat4o » Нед 05 юни 2016 13:55

Здравейте, имам Пасат Б6, 2010 година , BlueTDI. Код на двигателя CBAC. От няколко месеца ми светна лампата за грешка на двигателя. Установи се, че е NOX сензор в adblue-то и топлинен сензор в резервоара на Adblue. Та въпросите ми са : Дали някой е имал подобен проблем ? Дали могат да се намерят втора ръка подобни части? Самите сензори са много скъпи. Ремонта доближава 2000 лв, а това по никакъв случай не влияе на производителността на автомобила. Единствено вече не е Euro 6. Тук идва и третият въпрос : Дали някой има познат, който може да смени софтуеъра на автомобила ?

Потребителски аватар
stoyanov6431
Автомобил: PASSAT B6
Двигател: CBA C 2010
Контакти:

Re: Пасат Б6 CBAC BlueTDI ADblue проблем датчици

Мнениеот stoyanov6431 » Нед 05 юни 2016 22:24

Здрасти,
Имам същия Пасат.Зимата ми беше изгорял подгрева на adblue резервоара.В порше цената на комплекта беше 530 лв.

Потребителски аватар
passat4o
Автомобил: VW PASSAT BlueTDI 143 кс
Двигател: CBAC
Контакти:

Re: Пасат Б6 CBAC BlueTDI ADblue проблем датчици

Мнениеот passat4o » Сря 08 юни 2016 22:32

Здравей. Същият съм го намерил за 400 лв. Проблемът е, че ми дава грешка и NOX Sensor . Засича ми ,че трябва да му се налее Adblue, а всъщност има. И той е за смяна, като цената му е 1100 лв. От време на време засича и други грешки свързани с този сензор. Изтрих си снимките на грешките, но сега съм ги ресетнал през VCDS. Като се появят пак ще снимам. Благодаря за инфото.

Върни се в “Дизелови агрегати”