шкода октавия 2 2.0 тди без ДПФ премахване на ЕГР и преминаване на Тюф след това
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
шкода октавия 2 2.0 тди без ДПФ премахване на ЕГР и преминаване на Тюф след това
Има ли някой колега, който е правил горното упражнение и след това да е преминал на немски тюф. На път съм да направя точно това, обаче не знам ще има ли последици след това. Колата е шкода октавия 2 помпа дюза 2.0 тди без ДПФ.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Re: шкода октавия 2 2.0 тди без ДПФ премахване на ЕГР и преминаване на Тюф след това
Няма как да минеш на немски технически преглед с това, което си написал. Германия е страната с най-строг контрол на всички агрегати по автомобила. Там за ръжда по веждата няма да минеш, да не говорим за катализаторите и за рециркулацията на отработените газове.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Re: шкода октавия 2 2.0 тди без ДПФ премахване на ЕГР и преминаване на Тюф след това
Нов ЕГР е малко над 100 Е и се сменя за 15-20 мин. Без ЕГР разходът е по-висок и двигателят загрява по-бавно.
- blade84
ssssl написа:Нов ЕГР е малко над 100 Е и се сменя за 15-20 мин. Без ЕГР разходът е по-висок и двигателят загрява по-бавно.
Моя си работи отлично, обаче ще ходя до един майстор да сменя разни работи по колата и предложи да го махне софтуерно.
За загряването не знам дали ще се отрази, обаче за разхода няма как да се вдигне, премахва се един поток от вреден въздух и колата получава само богат на кислород въздух, а то това не променя картата на горивото.
- blade84
megatronS написа:Няма как да минеш на немски технически преглед с това, което си написал. Германия е страната с най-строг контрол на всички агрегати по автомобила. Там за ръжда по веждата няма да минеш, да не говорим за катализаторите и за рециркулацията на отработените газове.
А това не е вярно, много зависи къде минаваш на Тюф, имам колеги с такива барутарници, които минават на тюф, че направо се чудя. Обаче не знам колко са им чувствителни газ анализаторите. С ръжда обаче се минава без проблем на тюф, който живее в Германия знае какви ръждавелници се карат тук, защото зимата се хвърля много сол и други боклуци. Аз мойта кола нея взех от Германия, въпреки че живея тук от 5 години вече и живот и здраве и другата няма да е от Германия или още по лошо Австрия.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
А смисъла на темата какъв е ?
Първо питаш може ли да минеш преглед, после сам си отговаряш, че можело
Първо питаш може ли да минеш преглед, после сам си отговаряш, че можело
- blade84
Неее ставаше дума че за ръжда може да се мине, за газовете не зная дали може, затова питам. Няма кой да те спре за ръжда, това не е техническа неизправност. Ако ръждата е на тръбичките за спирачките примерно тогава няма да мине да.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Аз знам, че и с ръждата е тегаво, но с отработените газове как ще станат работите?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Абе една камара араби "правят" прегледи.....нали ги виждам....Бг номер две. Вече не е оная Германия , която познавате.
- blade84
Аз имам една колежка която наскоро мина тюф с едно бмв от 95та е то беше цялото надупчено с дупки от ръжда, аз не можах да повярвам. Има сигурно някой познат и минава по лесно, знам ли.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Щом мислиш, че може отиди и мини. Ако е за експортен TUV, там нещата стоят по различен начин. Ако все пак някои успее да премине с проблемен автомобил при арабин или какъвто и да е там извънземен, това не означава, че всичко е приключило. Ако някъде ти направят проверка и то за видими с просто око неща, ще ти спрат автомобила веднага от движение и ще те пратят пак на преглед, но не където искаш ти, а където ти кажат и тогава първо няма как да минеш и второ за да минеш ще ти връчат един малък списък с проблеми и части, които трябва да отстраниш, за да покриеш изискванията, а повярвай ми хич няма да е евтино. Да не говорим и за глобата, която ще отнесеш. Такъв е закона в Германия, а който иска нека сам да си решава.
- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
Каква проверка ще му направят?Иди при някои българин,арабин,поляк,руснак или турчин.Какво питаш въобще като уж живееш в Германия и би трябвало да знаеш кво става.А и като гледам питаш и сам си отговаряш.Авто парка в Германия не е много по различен от където и да било другаде.Пълно е със морги по пътя.Нищо не ти пречи да си караш и с Бг. регистрация.5 години си карам и не ми дреме.Спирали са ме полицай и нищо.Питат ме за регистрацията правя се,че не ги разбирам.Пишат ми акт за нарушението (примерно за не правилно спиране или нещо подобно) и това е.Интересно като ме видят с българска регистрация ме питат дали не знам турски.Сигурно е заради многото мангали в Германия.
Върни се в “Дизелови агрегати”