Поло 1.9 D, AEF висок разход в града
- francois
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AEF 1999
Поло 1.9 D, AEF висок разход в града
Почнал е да харчи почти 10 градско, което не може да е истина. Някакви идеи, какви могат да бъдат причините. Не съм я карал от месец извън града, но там даваше между 4.5 - 5 л/100 км ... хмм :roll:
Последна промяна от francois на Сря 29 юни 2016 22:39, променено общо 1 път.
- daniel.petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Висок разход в града на Поло 1.9 SDI
francois написа:Почнал е да харчи почти 10 градско, което не може да е истина. Някакви идеи, какви могат да бъдат причините. Не съм я карал от месец извън града, но там даваше между 4.5 - 5 л/100 км ... хмм
Я кажи как по-точно го засече този разход ?
- francois
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AEF 1999
polo_6NSC_AEF_1999 написа:francois написа:Почнал е да харчи почти 10 градско, което не може да е истина. Някакви идеи, какви могат да бъдат причините. Не съм я карал от месец извън града, но там даваше между 4.5 - 5 л/100 км ... хмм
Я кажи как по-точно го засече този разход ?
Налях 10 литра на почти празен резервоар и когато стрелката за гориво отново стигна до същото положение, бях изминал около 100-105 км с въпросните 10 литра
ЕДНО СКРОМНО МНЕНИЕ И ОТ МЕН. ДО МОМЕНТА СЪМ СМЕНИЛ 2 ПОЛОТА. СЕГАШНОТО МИ Е ВЪПРОСНОТО 1,9 SDI НА 64 КОНЯ 97-МА ГОДИНА. ЗНАЧИ ЗАВИСИ ОТ МНОГО НЕЩА АКО СИ Е КАРАЛ В ТИЯ СТУДОВЕ И ПРИМЕРНО ЗА 100-НА КИЛОМЕТРА Е ПАЛИШ И ГАСИШ ПОНЕ 2-3 ПЪТИ ДО
КАТО ЗАГРЕЕ СПОРЕД МЕН Е НОРМАЛНО ДА ДОСТИГНЕ 10-КА.ВЕЧЕ АКО ПАЛИШ ЕДИН ПЪТ И МИНАВАШ 100-НА КИЛОМЕТРА СА СИ МНОГО. НЕ ТВЪРДЯ ЧЕ РАЗБИРАМ ОТ АВТОМОБИЛИ ДАЖЕ ИЗОБЩО НО МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАК КОЛА ХАРЧИ 4,5 ЛИТРА. Е МИ СОРИ АМА НЕ ДОУМЯВАМ МОЙТА ГРАДСКО НОРМАЛНО СИ ГОРИ ОКОЛО 6,5-7 НО СЪМ СТИГАЛ И ДО 8. ГЛЕДАЛ СЪМ ПО DW СПЕЦИАЛНО ЗА НОВАТА 5-ЦА. ДОКОЛКОТО РАЗБИРАМ МАЛКО ОТ НЕМСКИ А И ТЕ ХОРАТА СИ ГО ПОКАЗВАТ КАТО РАЗХОД НА КОЛАТА ТЕ Я КАЧВАТ НА ЕДНИ РЕЛСИ И В СЛУЧАЯ СКОРОСТТА БЕШЕ 70 KM И ТАКА ОТЧИТАТ 10/100 НА ПРАЗЕН ХОД . НИТО ВЛИЯЕ ФАКТОРА ХОРА В КОЛАТА ВЛИЯНИЕ НА ВРЕМЕТО И Т.Н. ТАКА ЧЕ НАПРАВИ СИ САМ ИЗВОДИТЕ. ОБЩО ВЗЕТО ЗА МЕН АКО В СТУДА Е ПАЛИШ 2-3-4 ПЪТИ И МАЛКО СИ Е НАПЪВАШ Е НОРМАЛНО ДА ТИ КАЧИ 10-КА. АКО СЪМ В ГРЕШКА НЯКОИ ДА МЕ ОБОРИ КАЗАХ ЧЕ НЕ ПАРАДИРАМ ДА РАЗБИРАМ МНОГО.
КАТО ЗАГРЕЕ СПОРЕД МЕН Е НОРМАЛНО ДА ДОСТИГНЕ 10-КА.ВЕЧЕ АКО ПАЛИШ ЕДИН ПЪТ И МИНАВАШ 100-НА КИЛОМЕТРА СА СИ МНОГО. НЕ ТВЪРДЯ ЧЕ РАЗБИРАМ ОТ АВТОМОБИЛИ ДАЖЕ ИЗОБЩО НО МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАК КОЛА ХАРЧИ 4,5 ЛИТРА. Е МИ СОРИ АМА НЕ ДОУМЯВАМ МОЙТА ГРАДСКО НОРМАЛНО СИ ГОРИ ОКОЛО 6,5-7 НО СЪМ СТИГАЛ И ДО 8. ГЛЕДАЛ СЪМ ПО DW СПЕЦИАЛНО ЗА НОВАТА 5-ЦА. ДОКОЛКОТО РАЗБИРАМ МАЛКО ОТ НЕМСКИ А И ТЕ ХОРАТА СИ ГО ПОКАЗВАТ КАТО РАЗХОД НА КОЛАТА ТЕ Я КАЧВАТ НА ЕДНИ РЕЛСИ И В СЛУЧАЯ СКОРОСТТА БЕШЕ 70 KM И ТАКА ОТЧИТАТ 10/100 НА ПРАЗЕН ХОД . НИТО ВЛИЯЕ ФАКТОРА ХОРА В КОЛАТА ВЛИЯНИЕ НА ВРЕМЕТО И Т.Н. ТАКА ЧЕ НАПРАВИ СИ САМ ИЗВОДИТЕ. ОБЩО ВЗЕТО ЗА МЕН АКО В СТУДА Е ПАЛИШ 2-3-4 ПЪТИ И МАЛКО СИ Е НАПЪВАШ Е НОРМАЛНО ДА ТИ КАЧИ 10-КА. АКО СЪМ В ГРЕШКА НЯКОИ ДА МЕ ОБОРИ КАЗАХ ЧЕ НЕ ПАРАДИРАМ ДА РАЗБИРАМ МНОГО.
-
- Автомобил:
- Двигател:
francois написа:Налях 10 литра на почти празен резервоар и когато стрелката за гориво отново стигна до същото положение, бях изминал около 100-105 км с въпросните 10 литра
Тцъ,
не може да го измериш така, особенно за 1о литра.
Мери се от пълно до пълно.
Стрелката лъже
- hslavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги аз имах следния проблем с моито поло...
беше ми затегнала фрайлайф шаибата на алтернатора. смених я ...става въпрос за поло 6N 1999г SD мотор. след смяната оборотите ми се качиха с 100 и колата стана в пъти по безшумна. Разхода ми падна с 1-1,5 литра. Общо взето все едно съм имал втори климатик които бачка постоянно. Сега ми дава 7-8 литра в града. Извън града 4,5-5 до 6 на магистралата като я напъвам.
. SD мотора гори SDI e по икономичен ама е по рядък при поло 6N и е по скъпичък за обслужване. Аз имам едно Caddy с такъв мотор и наистина гори малко около 5-6 в града и 4-5 извън...сменях му дюза преди 2-3 месеца - 300 лв. а на SD мотора е 45 и то BOSCH... 
беше ми затегнала фрайлайф шаибата на алтернатора. смених я ...става въпрос за поло 6N 1999г SD мотор. след смяната оборотите ми се качиха с 100 и колата стана в пъти по безшумна. Разхода ми падна с 1-1,5 литра. Общо взето все едно съм имал втори климатик които бачка постоянно. Сега ми дава 7-8 литра в града. Извън града 4,5-5 до 6 на магистралата като я напъвам.

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
здр
мето поло,в градски условия ми дава 6; 6 и малко
но на извънградско по 5 никога не е падало
а оборотите ми са по принцип височки 1100-1200 об
откачен ми е 1 маркуч от 1 вакумче и така си работи от 3 години
Доволен сум че нямам вибрации в купето,иначе до сега 100 пъти сам искал да ги оправя тия обороти
но на извънградско по 5 никога не е падало

а оборотите ми са по принцип височки 1100-1200 об
откачен ми е 1 маркуч от 1 вакумче и така си работи от 3 години
Доволен сум че нямам вибрации в купето,иначе до сега 100 пъти сам искал да ги оправя тия обороти

Върни се в “Дизелови агрегати”