VW Touran 2.0 TDI проблем с преминаване от демпферен към твърд маховик

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ihristov
Автомобил:
Двигател:

VW Touran 2.0 TDI проблем с преминаване от демпферен към твърд маховик

Мнениеот ihristov » Пет 05 авг 2016 22:37

Здравейте колеги, поръчах си съединител комплект заместител на оригиналния на VALEO за VW Touran, поставих го с нова помпа на LUK ( такава ми изпратиха ).
След монтаж започнах да обезвъздушавам лагер помпата и в един момент взе да се втвърдява педала, и постепенно взе да затяга в долно положение, повдигам го и пак работи. Продължавам да помпя педала и в един момент втвърди нацяло все едно както спирачен педал, натиснах го по силно и помпата се пръсна и протече от всякъде. Сменям с нова помпа, обезвъздуших я на ново, уж беше добре събрах я и тръгнах да покарам, след едно кръгче взе да прави същия проблем, втвърди се педала и както си е запалена колата си включвам скоростите без да съм натиснал педала ( дефакто помпата е натиснала съединителя и не се връща ). Последва пак сваляне на кутията и започнах да меря разстоянието на двата съединителя от точката на която се захваща към коляновият вал до пружините да не би да е различно, но разликата е един милиметър, не мисля че е от това. Единствено окръжността където се събират палчетата има разлика от 5 мм, демпферния е с по широк отвор спрямо твърдия. Ако някой се е сблъсквал с проблема моля да помогне. :love.vwclub
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Потребителски аватар
angel9104
Автомобил:
Двигател: AGZ-2000Г

Re: Проблем с преминаване от демпферен към твърд маховик на VW Touran 2.0 TDI

Мнениеот angel9104 » Нед 07 авг 2016 14:42

прегледай за запушен тръбопровод,става твърд защото има налягане в помпата и като натиснеш педала на съединителя ти оказваш още налягане и затова се пръсва помпата,надявам се да съм бил полезен

Върни се в “Дизелови агрегати”