Колата, докато работеше на празен ход дрънчеше, чуваше се дори в купето на затворени прозорци, на студен мотор при повишаване дори до 1100 спираше =и моторът си работеше тихо, когато е загряла дрънченето спираше, чак на 1800оборота.
Прегледах доста неща - разпределителен вал, регулирах дюзите, гледах корекциите им, проверих оптегача на алтернатора и фрайлауф-а, всичко беше ОК, и накрая стигнах до предположението, че дрънчи някъде отдоло в картера. Купих, шестограм за маслената помпа, така или иначе ще свалям картера, свалих картера и открих луфт в зъбните колела. Средното зъбно колело е паразитно и има луфт при движение настрани, най долното зъбно колело е на балансиращият вал, при него има луфт при движение навътре и навън. Шестограмът още не съм го свалил, понеже ще трябва нова помпа, но ще го погледна.
Сега въпросът е: Какъв е начинът за зацепване на зъбните колела при слагане на нова помпа? И има ли възможност за рециклиране на зъбните колела.
https://www.youtube.com/watch?v=4DkcC8G1vN0
Passat B6 2007г. 2.0TDI BMP луфт в зъбните колела на маслената помпа.
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
Re: Passat B6 2007г. 2.0TDI BMP луфт в зъбните колела на маслената помпа.
Аз не съм чувал да дрънчи от разбита касета с валове. Този луфт мисля че е от износено легло на вала, там където влиза шестостена. А дрънченето може и да идва от маховика, особено както е описано.
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Маховика е сменен. Не е от него.
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Проблемът е решен, смених помпата и дрънченето спря.
Върни се в “Дизелови агрегати”