Здравейте колеги,
Имам странен проблем с колата, на който майстора при който ходя не можа да даде евентуална причина. Затова пиша и тук ако някой може да даде съвет за причината или да ме пратите при майстор, който би могъл да я погледне. Колата е Пасат Б5.5 11/2003. Двигателя е 1.9 TDI AVF, Typ 3BG, 130 коня. Скоростната кутия е автоматична 5-скоростна. Колата я купих октомври месец миналата година и проблема си го има оттогава, просто тогава не ми направи голямо впечатление.
Проблема е следния. При запалване на колата на скорост паркинг (P) и съответно също и на неутрална (N) има вибрации, които според мен са повече отколкото трябва. Вибрациите се пренасят и в купето. При включване на директна скорост (D) вибрациите се увеличават доста и шума в колата също. Също така двигателя, заедно с цялата предница се повдига около 5 см при превключването от (N) на (D) и сътоветно отново пада при обратното превключвате от (D) на (N). При движение като че ли малко намаляват вибрациите, но шума се увеличава с по-големите обороти. С майстора, при който я водя прегледахме тампоните на двигателя като евентуална причина. Левия като че ли е изпуснал малко масло, беше зацапан, но като цяло изглеждаха добре. Като загрее добре колата, като че ли леко намаляват вибрациите, но пак си ги има.
Дайте акъл какво да я правя, че като седя по светофарите съм като на вибромасажор, а се притеснявам, че тези вибрации може да доведат и до нещо по-сериозно.

Вибрации пасат Б5.5 1.9 TDI автоматик
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: Вибрации пасат Б5.5 1.9 TDI автоматик
Звучи ми като тампон на двигателя.
Съжалявам за късния отговор, но по-добре късно отколкото никога.
Смених двата тампона на двигателя, както и двата тампона на скоростната кутия. Направих и поддръжка на скоростната кутия - смяна на масло и гарнитура. Впоследсвтие вибрациите намаляха почти до 0, да кажем, че намаляха с 90%. До момента, вече около 6 месеца, всичко е наред и няма вибрации.
Смених двата тампона на двигателя, както и двата тампона на скоростната кутия. Направих и поддръжка на скоростната кутия - смяна на масло и гарнитура. Впоследсвтие вибрациите намаляха почти до 0, да кажем, че намаляха с 90%. До момента, вече около 6 месеца, всичко е наред и няма вибрации.
Колега, съжалявам за непрофесионализма, но не съм запомнил марките. Понеже имам доверие на майстора, който ги прави, не питам много много за марките. Предложи ми по-евтин и по-скъп вариант. Едните бяха произведени в Китай, другите уж в Германия. Аз си избрах немските. Помня, че двата тампона на двигателя бяха по 125лв, тампоните на скоростната кутия по 80лв, маслото за скоростната кутия (около5.5 литра), беше по 40лв литъра и гарнитурата също 40лв. За работата ми взе 210лв и ми се върза общо 900лв.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Искам и аз 2 тампона за мотора на цена 125лв
. Моя е малко по-стария дизел, но тампоните би трябвало да са същите. Само единия струва 150+ пари. Другия и той е някъде там.
Тампоните са хидротампони - имат някакво масло вътре. Затова са им такива и цените. Някой знае ли дали на автоматик има разлика във тампоните на мотора (малко се съмнявам) ?

Тампоните са хидротампони - имат някакво масло вътре. Затова са им такива и цените. Някой знае ли дали на автоматик има разлика във тампоните на мотора (малко се съмнявам) ?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bonevvv написа:...двата тампона на двигателя бяха по 125лв ...
Колегата има предвид всеки от тях е бил по толкова, а не и двата общо.
Много приятни цени
Как се проверяват тези тампони дали са аут? Или сменяш и тогава разбираш.

Как се проверяват тези тампони дали са аут? Или сменяш и тогава разбираш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а къде ти смениха маслото на скоростната кутия?
Върни се в “Дизелови агрегати”