Здравейте колеги, от около няколко месеца имам някакви проблеми с охладителната система на Г4 1.9ТДИ ASV. Колата е със сменен термостат антифриз и водна помпа преди около 25 000км.Колата загрява нормално и подържа нормална температура сравнено с показания по Ваг ком. Прави ми впечатление че дори колата да не се кара 2-3 дни изпускаталната система си остава под налягане.Спада малко сравнено с това налягане веднага след гасене на колата , но дори и след 2-3 дни престой маркучите са под налягане и като отворя капачката изпуска налягане.Капачката е сменена с нова оригинална капачка взета от Порше.Когато работи колата маркучите са с нормална твърдост (не надуват според мен).Преливника на казанчето не е запушен. Дайте някакви идеи от какво може да задържа налягане.
ПП. Системата не изхвърля антифриза.

Г4 1.9ТДИ ASV проблем с охладителната система
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Проблем с охладителната система на ASV двигател.
От радиаторчето на парното примерно може да дърпа въздух, ако е спукано, ама ако не ти губи антифриз и не ти омазнява стъклото, по-добре не пипай нищо засега.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нито губи антифриз , нито замазва стъклото. Пък и си мисля, че ако беше спукано през него щеше да изпуска налягането на системата(нямаше да е херметизирана).
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ами за 2-3 дни щеше наистина, но ако наистина имаш налягане може и да се спука скоро. Най-добре да отидеш в някой сервиз да ти направят тест за изгорели газове в антифриза, че да не се окаже гарнитура.
-
- Автомобил: TOYOTA AVENSIS
- Двигател: 2WW 2017
Щом количеството на антифриза ти не се променя,
Щом моторчето си държи 90 гр. по стрелката,
Щом не ти замазва стъклото........,
Нямаш никакъв проблем с охладитлната система, Любчо.
Наливай нафта и си карай колцата.
---------------------------------------
А и сигурен ли си, че като развиеш капачката на казанчето след 2-3 дена престой, чуваш звук от изпускане на налягане а не от засмукване.
Заспало магаре не се буди............
Щом моторчето си държи 90 гр. по стрелката,
Щом не ти замазва стъклото........,
Нямаш никакъв проблем с охладитлната система, Любчо.
Наливай нафта и си карай колцата.
---------------------------------------
А и сигурен ли си, че като развиеш капачката на казанчето след 2-3 дена престой, чуваш звук от изпускане на налягане а не от засмукване.
Заспало магаре не се буди............
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г4 1.9ТДИ ASV проблем с охладителната система
Колеги, колата вече е оправена.Оказа се изгоряла гарнитура между 3-4 цилиндър. Нещото което ме зарадва е че като отворихме колата (на почти 400 000км )цилиндрите изглеждат перфектни. Направих проверка на главата, шлайф, нови 8 водача и гумички ,напасване на клапани,нови болтове и 8 нови повдигача и колата мърка.
Върни се в “Дизелови агрегати”