ARL съвет за съединител
- sto4o
- Автомобил: Leon
- Двигател: ARL
ARL съвет за съединител
Здравейте колеги предстои ми смяна на съединител на ARL TDI окололо 400nm 6 степенна кутия 240мм съединител стария съединител започна да се предава по скоро огледалния диск май си замина в една жега давай яко газ и пластините са се отвърнали (така мисля поне) първо започна на 5 и 6та предавка след 2200 оборота да приплъзва сега вече го прави и на ниските предавки приплъзването е още по осезаемо като загрее колата. Дилемата ми е да взема съдинител на Закс усилен (Sachs Performance) или комбинация от усилен и стоков моля някой който е правил подобна манипулация да сподели как евентуално се представя усилен притискател със стоков феродов.
Re: Съвет за съединител на ARL
Здравей! Моят съвет е да си сложиш оригинален. Издържа на натоварването, което си посочил. Карам оригинален комплект съединител и маховик на Sachs вече 60 к км и чак сега се усеща леко да боксува на 2700-2900 оборота. Колата е Asz 513Нм. Комплектът е същият като твоя.
Преди това бях с оригинален на Luk, който изкара 90 к км на 460 Нм без да боксува. Свалих го заради маховика.
Преди това бях с оригинален на Luk, който изкара 90 к км на 460 Нм без да боксува. Свалих го заради маховика.
- sto4o
Искам да е нещо малко по кораво заради евентуалното засилване най вече се интересувам от комбинацията усилен закс притискател и стоков закс феродов дали става не се притеснявам че педала ще стане по тегав
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам стоковия демпферен маховик с комплект закс перформанс феродов и притискател. Педала е една идея по-твърд но нищо фрапиращо. В момента колата е 422нм и е 4х4. Нямам проблем с изтърване. Само цената е проблем иначе ти препоръчвам тази комбинация.
- sto4o
aradovanov написа:Аз карам стоковия демпферен маховик с комплект закс перформанс феродов и притискател. Педала е една идея по-твърд но нищо фрапиращо. В момента колата е 422нм и е 4х4. Нямам проблем с изтърване. Само цената е проблем иначе ти препоръчвам тази комбинация.
Цената наистина е проблем затова се онтересувам знаеш ли дали обикновен феродов и перформанс притискател ще стане и надеждно ли ще е
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Много хора карат само с усилен притискател.
На мен не ми се рискуваше и взех комплект.
На мен не ми се рискуваше и взех комплект.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сложих Sachs комплект и помпа Luk, 40000км няма проблем на 450Nm. Дилемата ми беше за усилен притискател, но така като гледам няма смисъл.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: ARL съвет за съединител
Някъде бях гледал реклама за коване на феродо . Подходящо за по-натоварени коли Ще я потърся
Мисля тази беше... https://web.facebook.com/search/top/?q= ... 8549154341
Мисля тази беше... https://web.facebook.com/search/top/?q= ... 8549154341
Върни се в “Дизелови агрегати”