Добър вечер, колеги, бих искал да ви науча мнението относно следния проблем. При ускоряване колата почва да дърпа до определени обороти, например на 3та скорост си дърпа нормално до 70-80 и изведнъж губи мощност, все едно нещо се изпуска, и след това няма мощност. Също така съм забелязал, че при потегляне оборотите се увеличават нормално, но ускорява бавно. При смяна на ремъците монтьора ми каза, че е от замърсено турбо и трябва да се почисти, дали е прав?
ПП: Passat B5.5 1.9 TDI 101ps
Passat B5.5 1.9 TDI 101ps проблем с турбото? (РЕШЕН)
- thearctoss
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: TDI 101hp
Passat B5.5 1.9 TDI 101ps проблем с турбото? (РЕШЕН)
Последна промяна от thearctoss на Пон 28 ное 2016 20:38, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Re: Passat B5.5 1.9 TDI 101ps проблем с турбото?
Турбото влиза в авариен режим. Или си заминава или е от N75 клапана.
- thearctoss
Значи не може да е замърсено и почистването не би довело до положителен ефект, това ли да разбирам?
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
От много неща може да е.За да не се гадае,трябва да я закачиш и да направиш лог.
- thearctoss
Благодаря ви и на двамата, през почивните дни ще я карам на сервиз. Лека вечер!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Турбото ти е с променлива геометрия, ако се кара много често на къси разстояния и/или с кофри нафта се зацапва въпросната геометрия и запича в едно положение. Дали проблема е от нея, от актуатора й или от управляващ клапан няма как да разберем от разстояние. Колегите казаха, че е добре да се видят живи данни в движение и то ще си каже.
Последна промяна от radi_nrj на Сря 30 ное 2016 11:25, променено общо 1 път.
- thearctoss
Нека благодаря на всички, които се включиха в темата и се опитаха да ми помогнат.
Днеска сутринта бях в сервиз, монтьра свали турбото с доста усилия и го почисти последователно и прецизно. След 5 часа работа, когато турбото вече беше чисто и на мястото си, излезнах да направя една обиколка и още на първите 200 метра бях направил 100, след това цял ден все едно карам друга кола, в пъти по-мощна от "предишната". Да не забравя, че и двигателя започна да работи по-тихо.
ПП: Забравих да спомена, че преди почистването, колата се тресеше при изгасване, което се оправи след почистването, а дали се дължи на това, или на също днес сменения преден външен маншон, ще трябва някой да ми подскаже.
Ето и снимки - преди и след:
Днеска сутринта бях в сервиз, монтьра свали турбото с доста усилия и го почисти последователно и прецизно. След 5 часа работа, когато турбото вече беше чисто и на мястото си, излезнах да направя една обиколка и още на първите 200 метра бях направил 100, след това цял ден все едно карам друга кола, в пъти по-мощна от "предишната". Да не забравя, че и двигателя започна да работи по-тихо.
ПП: Забравих да спомена, че преди почистването, колата се тресеше при изгасване, което се оправи след почистването, а дали се дължи на това, или на също днес сменения преден външен маншон, ще трябва някой да ми подскаже.
Ето и снимки - преди и след:
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Passat B5.5 1.9 TDI 101ps проблем с турбото? (РЕШЕН)
Тресенето е идвало от неработеща клапа за меко гасене.Явно си имал и пропуск на вакуум(сцепено маркуче).Важното е че сега върви.Но направи един лог на 11-ти канал,за да си сигурен че актуатора е настроен прецизно.
Върни се в “Дизелови агрегати”