Ауди А3 1.9 131к.с ПД, ASZ Колата ми гасне по време на движение или на място

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
djdaka88
Автомобил:
Двигател:

Ауди А3 1.9 131к.с ПД, ASZ Колата ми гасне по време на движение или на място

Мнениеот djdaka88 » Чет 01 дек 2016 1:11

Здравейте колеги! Имам Ауди А3 1.9 131к.с ПД, ASZ. Колата гасне по време на движение или на място без значение дали е загряла или не.След това често не иска да запали за известно време. Когато дам на контакт НЕ светва лампата за подгрева а след като всички останали лампи изгаснат, лампата за ESP светипостоянно.В този случай изобщо не пробвам да въртя да запали защото знам че няма да запали.Паля само ако светне лампата за подгрева.Смених реле 109 (първото нещо което направих)Не мога да разбера кога точно го прави това, но ми се струва че проблемите се зачестяват когато е по-влажно времето.През лятото проблема беше утихнал, само от време на време гаснеше по време на движение или на място все едно съм завъртял ключа...без притрисане, но след това палеше без проблем. Сега започна да гасне и да имам трудност с паленето, също както беше пролетта.Също така забелязах че когато карам по бързичко и мина през малко по неравен участък от пътя, колата забива муцуна но след 2 секунди се оправя.Когато се даде на контакт и НЕ светне лампата за подгрева не може да се установи връзка с ECU-то.Не записвагрешки.Веднъж само беше записала грешка но не помня кода, която гласеше че имам проблем с веригата към компютъра, да съм бил проверил кабелите и буксите.Майстора ми каза че дори и когато не светва лампата за подгрева, ток към компютъра отива, значи реле 109 работи(освен ако майстора ме е излъгал че е мерил).Просто не знам къде може да ми е проблема.Ще съм много благодарен ако ми помогнете с идеи къде може да ми е проблема че вече започна да ми писва.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Ауди А3 1.9 131к.с ПД, ASZ Колата ми гасне по време на движение или на място

Мнениеот radotom » Чет 01 дек 2016 8:24

Почти със сигурност си говорим (пишем, де!) за хлабава връзка някъде по захранването.

djdaka88
Автомобил:
Двигател:

Re: Ауди А3 1.9 131к.с ПД, ASZ Колата ми гасне по време на движение или на място

Мнениеот djdaka88 » Чет 01 дек 2016 9:53

И аз така си мисля, но въпросът е къде може да е...скоро ще си водя колицата на уж по-сносен еладжия че през много "разбирачи" минах, които ми казват неща които аз вече знам и съм открил.

djdaka88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djdaka88 » Пет 02 дек 2016 18:52

Здравейте колеги! Проблемът е разрешен. Оказа се проблем в компютъре.Слаби спойки на чипа който беше презапоен и сега нямам никакви грижи .

Върни се в “Дизелови агрегати”