обречена да прикъсва Б5.5, 1.9 TDI AVF (РЕШЕНО)
- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
обречена да прикъсва Б5.5, 1.9 TDI AVF (РЕШЕНО)
като гледам колата докато е жива проблема няма да се отстрани, ситуацията е следната:смених ангренажен ремък( ролки, обтегач, всички останали ремъци, ролката на пистовия ремък), съидинител(притискател, лагер), филтър на купето, въздушен филтър, горивен филтър, след което се поеви прекъсване, на място като работи няма проблеми, като ускоряваш плавно пак няма проблем, но като натисна газта до край прекъсва, проверихме цялата въздушна система няма проблем, сложихме стария горивен филтър, пак същия филм, на компа не отчита грешка, ангренажа е поставен точно както трябва, колата има мощност, пали нормално, не пуши, направо е мистерия, от какво може да е според вас 

Последна промяна от shenko на Вто 12 юни 2007 12:35, променено общо 2 пъти.
това което си направил е похвално, сложи качествена нафта от ОМВ, и хубава добавка елед което си направи една разходка по магистралата, да вдигне работна температура а и добавката да си свърши работата, миналия месец и аз имах този проблем и така го реших.
пп.
виш за всеки случай горивния филтър, уплътнен ли е както трябва , да не засмуква малко въздух 
пп.

туко що говорих с едно аверче и той го е имал проблема като при теб само че от немарливост от самите "майстори" та накратко:
-проблемът с придърпването се оказа не там, където предполагах......гуменият въздуховод между дебитомера и клапата на двигателя (този дебелия , гофрирания) се оказа скъсан на две места /при обслужването/ отдолу... сещате се какво се случва като дебитомера дава грешна инфо за постъпилия въздух, а той спокойно си влиза през цепнатините след него...
-проблемът с придърпването се оказа не там, където предполагах......гуменият въздуховод между дебитомера и клапата на двигателя (този дебелия , гофрирания) се оказа скъсан на две места /при обслужването/ отдолу... сещате се какво се случва като дебитомера дава грешна инфо за постъпилия въздух, а той спокойно си влиза през цепнатините след него...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
shenko написа:зареждам от OMV... и се получава предърпване
shenko, при тия поройни дъждове съвсем нормално е в цистерната на която и да е бензиностанция да попадне вода.
Твоята кола е доста капризна от към гориво, едва ли аз съм човека, дето ти го казва първи. Напълно възможно е да има водичка просто и при пълна газ да не може да се справят дюзите.
Ако беше с бензинов мотор, веднагически щях да те посъветвам да изсипеш 100-200 мл. медицински спирт в резервоара. Той се смесва с водата и си изгаря без проблем.
С тая нова кола, обаче, и то при дизелов двигател... нека някой друг каже първо дали е безопасна подобна интервенция.
Аз мисля, че няма да има проблеми, ама....
radotom написа:shenko написа:зареждам от OMV... и се получава предърпване
shenko, при тия поройни дъждове съвсем нормално е в цистерната на която и да е бензиностанция да попадне вода.
Твоята кола е доста капризна от към гориво, едва ли аз съм човека, дето ти го казва първи. Напълно възможно е да има водичка просто и при пълна газ да не може да се справят дюзите.
Ако беше с бензинов мотор, веднагически щях да те посъветвам да изсипеш 100-200 мл. медицински спирт в резервоара. Той се смесва с водата и си изгаря без проблем.
С тая нова кола, обаче, и то при дизелов двигател... нека някой друг каже първо дали е безопасна подобна интервенция.
Аз мисля, че няма да има проблеми, ама....
колега прав си напълно, при наличието на вода аз слагам газ са горене в дизела, така е при дизелжйте.
shenko написа:много голяма мистерия, абсулютно всички процедури днес ги повториха даже върнаха и стария сидинител с притискател, пак същия филм, ще изсипя добавка към горивото да видим.....
Благодаря ви колеги....
Да ти я сменят с нова,щом тази не могат да поправят.Малко съм скептик към ОМВ,напоследък се получава едно детонационно горене ,вадя ключа а тя продължава да работи ,за бензин става дума.Може и да е от колата която е на 500000 км.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”