Vw Passat B5.5 131 AVF мирис на сурова нафта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vw Passat B5.5 131 AVF мирис на сурова нафта
Здравейте колеги имам следния проблем,когато колата е студена пуши бяло и мирише на сурова нафта,след като поработи 10мин.спира да пуши и да мирише,прави го само когато е студена.Закачих я на ваг-ком и по него ми дава,че дюзите ми са перфектни макар,че аз не му вярвам много на тоя ваг-ком,и много ме съмнява,че има някоя проблемна дюза,също усещам леко колебание във оборотите и много леко притрисане докато поработи 5-10мин.Някой да се сблъсквал със подобен проблем!
Re: Vw Passat B5.5 131 AVF Мирис на сорова нафта
Смени о-пръстените и реглажните болтове/ремонтни комплекти/,при мен така се оправи,а беше по-зле все едно палеше на три цилиндъра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vw Passat B5.5 131 AVF Мирис на сорова нафта
Иван.Раев написа:Смени о-пръстените и реглажните болтове/ремонтни комплекти/,при мен така се оправи,а беше по-зле все едно палеше на три цилиндъра.
О-пръстените ги смених още като взех колата но не съм сменял реглажните болтове,не знаех,че и те се сменят

- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vw Passat B5.5 131 AVF мирис на сурова нафта
Може да имаш пикаеща/щи дюзи на студен мотор, като загрее двигателя влизат в допустимите норми. Възможно е и да си заредил лоша нафта и да няма правилно изгаряне, както и миризмата да е от заминаващ си катализатор.
Сложи си профилактично добавка на Бардал BDC, продават я във форумният магазин.
Сложи си профилактично добавка на Бардал BDC, продават я във форумният магазин.

Върни се в “Дизелови агрегати”