Passat B5.5 2.0 TDI 2004 BGW - Тампон за двигателя Corteco?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ecm
Автомобил:
Двигател:

Passat B5.5 2.0 TDI 2004 BGW - Тампон за двигателя Corteco?

Мнениеот ecm » Вто 20 дек 2011 17:32

Пасат Б5.5, 2.0 ТДИ, BGW, комби, купен наскоро, внос от Германия. От една седмица забелязвам някакво тресене на предницата, когато спра на кръстовище и като че ли звукът на двигателя е по-различен от нормално. Засега не се случва всеки път. След консултация с приятели, обърнах внимание и на това, че при гасене, като падне под около 1000 оборота, колата "претриса", а сега ми се струва, че и при палене подскача.. Сетих се, че преди три месеца, като ходих за пръв път в Порше за смяна на ангренажния ремък, ми казаха и разни други по-дребни неща за оправяне, сред които и ляв тампон на двигателя, та преди да мисля за по-страшни неща като амортисьори или да не дава Господ - съединител, реших да сменя тоя тампон на първо време (ще тествам и амортисьорите все пак). Звъннах в Порше преди няколко дни да ги питам това ли беше, че бях забравил, и те потвърдиха, като ми предложиха цена, мисля 125 лв. за самия тампон. Реших да потърся по-евтин вариант като начало, но в Ауто+ ми казаха, че не могат да намерят неоригинален, а за оригинален искаха 180 лв. и то с чакане.. Звъннах на още едно място - и там ми казаха - много рядко срещан дригател - нямаме никакви.. Та, моля за предложения за друго място, където да потърся, преди да ходя пак в Порше, където мислех повече да не ходя (доволен съм от обслужването, ама парите не ги копая :D )

Последна промяна от ecm на Вто 12 авг 2014 12:57, променено общо 3 пъти.

ecm
Автомобил:
Двигател:

Re: Тампон за двигателя на B5.5, 2.0 TDI, BGW

Мнениеот ecm » Сря 21 дек 2011 14:50

Днес пак звъннах в Порше с намерение направо да запиша час за смяната, но сега ми казаха цена 181 лв. за тампона - или не съм разбрал предишния път, или цената се е сменила междувременно :lol: Та, сега чуденката е, да ходя ли по морги, или дали от някой английски/немски сайт ще излезе на достатъчно прилична цена? Моля за препоръки за морги и сайтове!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 21 дек 2011 15:03

По-добре не ходи по морги, защото вече имаш един стар тампон. mhihi А цената е такава, защото са хидравлични и може би като си питал първия път са те заблудили с по-ниската цена. :да:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 21 дек 2011 23:31

Тампон от морга - в никакъв случай. Колегата го е написал - ти вече си имаш стар такъв.

ecm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecm » Пон 26 дек 2011 22:02

Случайно някой да има представа как точно е "тампон" на английски? Речникът дава "pad", но нищо не намирам за "pad", докато има "mount". Дали е "mount"?

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Вто 27 дек 2011 0:20

Тампон за двигателя на английски - Engine Mount Insert(а може и Bush вместо Insert). Иначе имам чувството, че за всеки вид тампон си имат дума. Тия за окачването повечето са bushes. ;) Дано ти помогне. Аз лично бих погледнал полиуретанов тампон за двигателя. Имаше някъде тук из форумните обяви, и предполагам, могат да ти изработят такъв по поръчка, за по-малко пари спрямо оригинален.

ecm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecm » Вто 27 дек 2011 10:05

Благодаря!

И на мен ми се струва, че е engine mount. Обаче, както написа Ljubon по-горе, май са хидравлични тампоните на моя пасат, та не знам дали полиуретанов би могъл да го замести. Чудя се дали е третия от следния линк (от $28.40):

http://www.autopartswarehouse.com/mmp/volkswagen~passat~engine_mount~parts.html

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 27 дек 2011 11:14

ecm написа: Обаче, както написа Ljubon по-горе, май са хидравлични тампоните на моя пасат, та не знам дали полиуретанов би могъл да го замести.

Евтините ментета са гумени, така че полиуретанов може да го замести, но няма да е същото като с хидравличния.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 27 дек 2011 11:19

а твоите тампони имат ли датчици ? и колата забива ли ти при ускорение във високите обороти, или тресе само на място ?

ecm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecm » Вто 27 дек 2011 13:15

Тресе само на място на празен ход и то не винаги, и също така, когато я гася/паля претриса. Какво имаш пред вид да "забива" при ускорение във високите обороти? То, и да го прави, няма как да го забележа, тъй като карам съвсем пенсионерски засега и държа около 2000 оборота.. :D

ecm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecm » Вто 27 дек 2011 20:20

Тъй като исках да оправя проблема преди празниците, а и в нета едно че не бях сигурен това, което намирам, дали е това, което ми трябва, второ - цените изглеждат почти като цената, предложена ми от Порше-БГ, в крайна сметка го купих от тях. Сега като имам номера на частта, ето това е, ако на някой му потрябва пак, макар че при тая цена, по-добре май от България да си го купи:

http://www.idparts.com/catalog/product_info.php?products_id=1250

На корпуса на моя пише Avon AV2, а на кутията - Made in Great Britain..

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 27 дек 2011 21:32

Има ли подобрение след смяната?

ecm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecm » Вто 27 дек 2011 22:37

Днес го купих, в четвъртък ще го слагам и ще пиша после. В разни чужди форуми хора, които са сменяли тампони, пишат, че не могат да си познаят колата.. Ще видим :D

ecm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecm » Пет 30 дек 2011 15:57

Днес взех колата. Казаха, че на стария тампон му изтекло маслото. До момента не съм забелязал пак да тресе предницата, макар че то го правеше само спорадично преди. Като че ли намаляха вибрациите като цяло - например на шофьорската врата стъклото преди вибрираше, сега го няма, но пък все още огледалото на същата врата вибрира понякога, а също така започнах да чувам вибрация на стъклото на задна дясна врата - може и десният тампон да е тръгнал да си заминава, но преди това да не съм го чувал заради по-силните вибрации по шофьорската врата, знам ли го..

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 30 дек 2011 16:13

ecm написа: В разни чужди форуми хора, които са сменяли тампони, пишат, че не могат да си познаят колата..

А ти позна ли си колата? mhihi
Провери и предния тампон. :idea:

Върни се в “Дизелови агрегати”