Здравейте колеги,
Карам Passat 5.5 1.9 PD AVF и в четвъртък се случи нещо лошо. Запалих колата и започна да се "лашка" и да работи неравномерно. Усеща се, че пропуска нещо при оборотите, но пушеци нямаше. Закачих я и компютъра беше пределно ясен:
18075 - PD Unit Injector; Cylinder 2 (N241)
P1667 - 000 - Electrical Malfunction - Intermittent
След като позагря колата над 70 градуса и нещата се пооправиха, но грешката продължаваше да се набива и след изтриване. Колата си работеше на 4 цилиндъра, но явно все пак дюзата впръсква грешно. На 13ти канал наблюдавам, че другите три дюзи са около +/-0.2, а дюзата на втори цилиндър е +1.5, което не е чак толкова много. Тази дюза и преди си е показвала по-различни от останалите дюзи стойности и очевидно е заминала.
Та очевидно дюзата ще се сменя, търся сега нещо втора ръка, но ...главният ми въпрос в темата е: Как да позная читавата дюза при покупка втора ръка? Има ли някакви изпитани методи или всичко е на късмет и доверие?
П.С. При студено време под 10 градуса, първото палене за деня изпушва и мирише на сурова нафта, което се изчиства след 20-30 секунди. Това може ли да е свързано с въпросната дюза, тя явно отдавна е била тръгнала?
Благодаря предварително! Оценявам всеки коментар и полезен съвет. Също и препоръка за майстор в София.

Passat 1.9 PD AVF - проблем с втора дюза (18075) - РЕШЕН
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
Passat 1.9 PD AVF - проблем с втора дюза (18075) - РЕШЕН
Последна промяна от dika на Пон 22 май 2017 9:53, променено общо 1 път.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Passat 1.9 PD AVF - проблем с втора дюза (18075)
Проверявал ли си кабелите?
- dika
Не съм стигал все още до дюзите, ще отварям капака тия дни. Въпросът е, че тази дюза винаги е била с различни показатели (високи). Реално не работи колата на 3 цилиндъра - мисля, че не е от кабелите, защото тогава изобщо нямаше да сработва дюзата? А тя си работи, даже като загрее - нормално. Решил съм да я сменям или ремонтирам, въпросът е как да позная читава дюза? Търся читав и проверен сервиз за тези неща и да не ми вземат левовата равностойност на колата за един такъв ремонт :)
Проверката на дюзата е 40лв на брой. Това е начина за проверка, по външния вид няма как да познаеш дюзата дали е читава.
- dika
@hvp800, къде е проверено и изпитано?
Чудя се дали да сваля моята дюза и да я занеса за почистване или да заложа на втора ръка?
Чудя се дали да сваля моята дюза и да я занеса за почистване или да заложа на втора ръка?
Напоследък ми се наложи няколко пъти да купувам помпа-дюзи, и ги носех в Драгалевци София дизел център ( вероятно има и други места, но аз там знам, и там съм ходил ). А ако сменяш О-пръстени, болтове, и т.н. в някой сервиз, удоволствието ще ти струва между 300 и 500 лв , зависи какви части ползваш.
- dika
Re: Passat 1.9 PD AVF - проблем с втора дюза (18075) - РЕШЕН
Привет,
Проблемът се оправи без дюза. Шината с кабелите към дюзите се беше опекла. След като сменихме шината и нещата заспаха. (става дума за тази шина: http://i.ebayimg.com/images/i/142263616 ... -l1000.jpg) Даже (странно или не), сега компенсацията на дюзите е почти на 0-та.
Съветвам, ако имате подобни симптоми, да проверите първо това нещо.
Поздрави
Проблемът се оправи без дюза. Шината с кабелите към дюзите се беше опекла. След като сменихме шината и нещата заспаха. (става дума за тази шина: http://i.ebayimg.com/images/i/142263616 ... -l1000.jpg) Даже (странно или не), сега компенсацията на дюзите е почти на 0-та.
Съветвам, ако имате подобни симптоми, да проверите първо това нещо.
Поздрави
Върни се в “Дизелови агрегати”