По темите не съм срещнал такъв проблем. Колата за градско каране е супер. Върви чудесно, пуши приемливо разхода е приличен (сега лятото с климатик и градско каране към 7,5 - 8).
Като я опъна на магистрала върви до 140 с мъка до 150 и заглъхва и не върна ли газта забива и минава в limp mode. Гася паля и се оправя. Актуатора се движи правилно, не е ръждив. Най-вероятно не е задръстена геометрия тъй като дори и на 3-та с пълна газ не забива и няма симптоми за пренадув (до колкото мога да преценя).
Записва 17958 - Charge Pressure: Control Deviation
Сменени са: всички филтри, вакуум резервоар(че беше със сцепен щуцер), всички вакуум маркучи, нов N75 pierburg. Почистен е ЕГР, водородно почистване на мотора (до колко има ефект не знам, но май върви повече) и е деактивиран ЕГР през ваг ком.
Идеи?

п.с. Колата я карам така месеци наред, двама майстори до тук взимат пари за диагностика и не могат да установят проблема.
п.с. Цяла зима под 10/100 не е падала даже към 11 често. Доста колеги виждам с такива разходи та дали е нормално или си имам проблеми с колата?