Голф 5 1.9 105к.с. BLS турбото разтоварва шумно след дълъг път

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Gencata
Автомобил: VW Golf Mk5 1.9 TDI
Двигател: BLS 2006

Голф 5 1.9 105к.с. BLS турбото разтоварва шумно след дълъг път

Мнениеот Gencata » Съб 29 юли 2017 18:45

Здравейте,

Изчетох доста теми за турбото, но не намирам отговор. Колата е 2006г. и турбото е с променлива геометрия. Вчера ми се наложи да карам 15 часа и точно преди да пристигна започна да се чува много шумно разтоварване при превключване на скорост и даже при подаване на равномерна газ на около 2000-2500 точно след като е нагнетило и реши да разтовари. Звука се чуваше в купето при пусната музика и си беше доста силен. Наподобяваше пневматичен съединител.

Не съм натискал колата и не вдигах повече от 110-120 по време на пътя. Проблема се получи при пристигане в града по светофарите.

Преди няколко месеца съм му правил диагностика без да се сваля с тест драйв и закачена диагностика и всичко беше в норми. Лошото е, че съм в чужбина и ще минавам още доста километри в следващите няколко дни :icon_sad Има ли причина за притеснение според Вас? Защо при силно загряла кола се получава този проблем?

П.С. колата е с DPF и не ми е светила лампата за регенерация никога, а нафтата е хубава и проблема се получи към края на резервоара, което изключва горивото като причина.

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Re: Голф 5 1.9 105к.с. BLS турбото разтоварва шумно след дълъг път

Мнениеот lubo007 » Вто 01 авг 2017 10:26

да не ти се е скъсала меката връзка?

Потребителски аватар
ivanst
Автомобил: VW Passat B6 2_0 TDI 140hp
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 5 1.9 105к.с. BLS турбото разтоварва шумно след дълъг път

Мнениеот ivanst » Сря 02 авг 2017 10:14

Ако не може да разтовари турбото или го прави трудно ще изключи турбината при юркане. Гасиш и палиш и все едно не е било - до следващото юркане.
Пробвай от място да изюркаш на 3/4 скорост до 110 км/ч. Ако не изключи турбото, не е в разтоварването проблема. Имах този проблем и казвам от опит.

Върни се в “Дизелови агрегати”