Golf 5 1.9 TDI 2006 г. - Проблем с бял-сив пушек.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 5 1.9 TDI 2006 г. - Проблем с бял-сив пушек.
Здравейте,колеги!колата ми е голф 5 1.9 тди 2006 година.Значи от два три дена след като си тръгна първоначално с натискане на газта излиза бял-сив пушек,това продалжава някаде 1-2 километра и след като загрее няма никакъв проблем.Още веднъж да повтаря че пушека излиза с натискане на газта.Според вас от какво може да е това?Маслото и е на 11 хил.км 5w30,възможно ли е с повишаването на температурите маслото да се е изтънило и да е почнала да харчи масло.И да допълня че преди 200 км си ангаражен ремък , ролки и водна помпа възможно ли е да има някаква връзка с това.Чакам вашите мнения ,благодаря предварително.
-
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASV 2002
Re: Голф 5 1.9 проблем с бял-сив пушек.Помощ !!!
Сурова нафта? Неправилна центровка? Трябва и диагностика. Така може само да се гадае. Аз бих сменил маслото като за начало.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 5 1.9 проблем с бял-сив пушек.
Може при смяната на ремъка нещо да са разместили центровката, задължително се гледа на компютър преди и след смяната, показания на дюзи, синхронизация и т.н. Стария ремък се отпуска с времето, новия като се сложи... Има ли промяна в звука, мирише ли на сурова нафта сутрин, това ако е махнат катализатора?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 5 1.9 TDI 2006 г. - Проблем с бял-сив пушек.
Не няма промяна в звука,само че другия ден след смяна на ремъка като я запалих сякаш се задавяше,не работеше както трябва, след като загря това не се повтори повече.Намен този пушек повече ми мирише на изгоряло масло,но всеки ден го проверявам маслото е на макс.Вазможно ли е според вас от неточността ба центровката да мирише на изгоряло масло?И защо този пушек излиза с натискане на газта ? Някой може ли да ми обясни.Благодаря Ви предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 5 1.9 TDI 2006 г. - Проблем с бял-сив пушек.
Колеги днес ходих на диагностика ,няма никакви грешки,всичко с дюзите е окей,центровката е както трябва,проверихме и турбото,работи идеално ,майстора ми каза каза да не обращам внимание на този пушек,вие какво ще ми посъветвате ,според вас какво още трябва да се провери ???
Върни се в “Дизелови агрегати”