Съвет относно демпферна шайба - Passat B5 AFN 98 г. - чип
-
- Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI Syncro
- Двигател: AFN 1998
Съвет относно демпферна шайба - Passat B5 AFN 98 г. - чип
Здравейте колеги. Искам да се допитам и тук относно един проблем който ми се случва за втори път вече. Сценария е един и същ, и не знам какво да предприема за да не се повтаря повече. Както първия път, така и сега, два от 4-те болта които държат демпферната шайба за зъбното колело се късат. Този път имаше и един който явно се е развил незнайно как. Затягам всичко с динамометричен ключ със съответните Nm, както е дадено в workshop-a. Не съм със същото зъбно колело и предния път, когато се случи, купих ново, със нов болт. И понеже обтяжната ролка на пистовия ремък заедно с механизма бяха за смяна, смених и тях, като предположих че може да е в следствие от това. Сега, когато тези части са нови отново се повторя всичко. Относно болтовете, взел съм същия размер, но може ли да са толкова зле, че да не издържат?
Последна промяна от tedoto на Сря 25 окт 2017 14:28, променено общо 1 път.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Re: Съвет относно демпферна шайба - Passat B5 AFN 98 г. - чип
Aко си ги купил от първaтa железaрия, може дa е от тях.
Провери и зъбното колело на коляновия вал,ако челната повърхност на вала не е добре на външен вид т.е. не е гладка сменяй зъбното колело на ангренажния ремък и болта с нови и челосай вала.Другото което ми идва на ум е да си провериш шайбата на алтернатора, в едната посока трябва да освобождава а в другата да зацепва.Ако се държи като плътна шайба сменяй и нея.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Най големите вибрации идват точно от алтернатора.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Имаш вероятно няколко причини за проблема . Карам подред да си ги видиш и прецениш, ако е моя кола ще го открия за 15 минути ( да не казвам голям лаф ).
Ако болтовете са наред/читави : механизма на обтяжната ролка да не е добре ( блокирал) или е по-къс ремъка отколкото е по предписание, оттам пренатяга обтегача, той не работи добре и не поема пулсациите на ниски обороти на мотора . Да се погледна и фрайлауфа на динамото ( ако е бил дефектирал обтегача ! ), да се види центровката дали не е в голямо предварение , съчетано с прекалени ниски нагласени ниските обороти на празен ход, при постоянно градско с включен климатик, самия компресор да е с проблем и т.н.
П.п. видях, че си писал за смяна на обтегача и ремъка му...какви си купил/сложил?
Ако болтовете са наред/читави : механизма на обтяжната ролка да не е добре ( блокирал) или е по-къс ремъка отколкото е по предписание, оттам пренатяга обтегача, той не работи добре и не поема пулсациите на ниски обороти на мотора . Да се погледна и фрайлауфа на динамото ( ако е бил дефектирал обтегача ! ), да се види центровката дали не е в голямо предварение , съчетано с прекалени ниски нагласени ниските обороти на празен ход, при постоянно градско с включен климатик, самия компресор да е с проблем и т.н.
П.п. видях, че си писал за смяна на обтегача и ремъка му...какви си купил/сложил?
Върни се в “Дизелови агрегати”