Питане за пистов ремък

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Питане за пистов ремък

Мнениеот kukata_pasat » Нед 05 ное 2017 20:13

Здравейте колеги,карам Пасат б5 АФН и преди две седмици се появи едно странно леко пискане от към пистовия ремък,не е силен шума но е дразнещ.Ходих на майстор за центровка на помпата(беше в закъснение)и ги помолих и да прегледат ролките на пистовия ремък и тогава ми казаха,че има проблем с паразитната ролка на ангренажа а беше само на 5 хиляди километра,а за ролките на пистовия ми казаха,че са добре.Смениха паразитната на ангренажния и пискането спря за 5 дни,но днес се появи пак шума само,че още по слаб звук.Водна помпа,тресчотна ролка на алтернатора са смененизаедно с пистовия ремък и са на 5 хиляди километра.Прави ми впечатление,че като налея малко вода върху пистовия ремък пискането спира за минута и после пак се появява.Въпросите са ми дали проблема не е в самия ремък и за смяната му необходимо ли е да се сваля предницата.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Re: Питане за пистов ремък

Мнениеот goppa » Нед 05 ное 2017 20:19

Може да скрибуца демпферната шайба (зависи кой модел е).
А центровката сама ли се измести или просто не е била центрована след смяна на ангренаж?

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Нед 05 ное 2017 20:20

Може и ремъка да е,може и демпф.шайба да е(в лошия случай)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 05 ное 2017 21:17

На кол.вал не е. Тя е цял материал. Ако е повредена обтяжната ролка ( механизма) на пистовия ремък - да, може оттам да е ( алтернатор, ВП ) . Аз залагам на обт.ролка климатик.

kukata_pasat

Мнениеот kukata_pasat » Нед 05 ное 2017 22:05

И аз се замислих за демпферната шайба ,но факта,че се спря да пищи за 5 дни след манипулациите на майсторите и после пак започна ме озадачава.Ролката на алтернатора е сменена,а когато пусна климатроника няма промяна в пищенето и затова мисля че обтяжната ролка на климатика е здрава пък и когато центроваха помпата наскоро,ми казаха че ролките са добре според тях.

kukata_pasat

Мнениеот kukata_pasat » Нед 05 ное 2017 22:41

Колеги някой ще каже ли за смяна на пистовия ремък необходимо ли е да се сваля предницата и ако е така моля някой да обясни подробно как става това и без това в нета няма свясна тема за свалянето на предницата на б5 обяснена стъпка по стъпка.

Върни се в “Дизелови агрегати”