странно слабо скърцане----моля някой да помогне!!!-----решен
- tskostov
- Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
странно слабо скърцане----моля някой да помогне!!!-----решен
колеги ,помогнете-когато голфето рабпти на празен ход се чува едно леко прискърцване от към двигателя!!! това е от един -два дена и незнам от какво може да се получава!!! не мисля че е нещо сериозно,щото колата си работи перфектно,но за всеки случай искам да се поинтересувам!!! колата е голф 1.6 дизел!!! ако някой има представа за какво става дума да ми сподели!!! 

Последна промяна от tskostov на Чет 24 май 2007 23:25, променено общо 1 път.
- tskostov
- Контакти:
веселин написа:Сещам се за лабав ремък на алтернатора - или лагер нейде - водна помпа или знам ли и аз кво![]()
кенгуру отсекъде - демек не разбирам
и аз си мислех че може да е от алтернатора (ремъка) ,ама май скърцането идва от друо място!!! скърцането се получава само при по ниски обороти на двигателя и е съвсем слабичко,но си се чува.....аз така и така трябва скоро да сменям ремъка на алтернатора и ще видя дали е от това!!! но ако е ремъка няма ли да свири колата а не просто да поскрцва???
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- tskostov
- Контакти:
kombito-tdi написа:може и тампона на двигателя . ако се съмняваш в ремъка полеи го с шише с вода веднага ще си покаже
а колега,понеже не съм много навътре с техническите работи на колата.... какъв може да е проблема на тампона според теб и как мога да го оправя??? а и какво да гледам на ремъка като го полея с вода???
- tskostov
- Контакти:
:(
четох до сега една темичка със същия проблем ,но и там никакво решение не намерих!!!!! явно това е рядък проблем,или пък на никого не му прави впечатление,щото се получава само на ниски обороти,а докато колата е в движение и е загряла сичко си е точно!!! 

- tskostov
- Контакти:
:P
май все пак скърцането идва от алтернатора!!! май се е разхлабил ремъка!!!! на всичкото отгоре получих и жесток теч в колата от силния дъжд!!!! направо ужасс!!!! МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ (СКЪРЦАНЕТО) ДА МИ ОБЯСНИ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА,ЩОТО КОЛАТА Е ПОСТОЯННО В ДВИЖЕНИЕ!!! НИКАК НЕ МИ СЕ ИСКА ДА МЕ ОСТАВИ НЯКЪДЕ ПО ПЪТЯ!!!
- tskostov
- Контакти:
:)
мерси колега
и аз започнах да се убеждавам че е от ремъка!!! все се каня и все не ми остава време да си купя нов и да го сменя!!! надявам се в най-скоро време да го направя!!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си когато свалиш ремъка всичко навързано към него - алтернатор, водна помпа, хидравлика.За лагерите им съответно.На мен ми скърцаше от време на време - водна помпа.После пак заскърца ама малко по така - лагер на алтернатор.После или преди това беше зачука - лагер на помпата на хидравликата.Няма как да се установи без да се провери.А ремъка все още си е същия.
Късмет но не отлагай много ремонта.
Късмет но не отлагай много ремонта.
- tskostov
- Контакти:
доста взе да свири
май ще е от ремъка!!! преди малко карах до перник и колата си засвири стабилно като на скапан ремък!!! ще го сменя,пък ще видим дали е само това 

- tskostov
- Контакти:
заключ...!!!!
модераторите могат вече да заключат темата.....от ремъка е .. като поизсъхна спря да свири..... май ше се наложи да го сменя наистина!!! така че ........ заключ и готово!!!
Върни се в “Дизелови агрегати”