Колата не пуши изобщо, нормално ли е?
Колата не пуши изобщо, нормално ли е?
Здравейте колеги, карам голф 4 ASV мотор и често караме заедно с баща ми и често се налага да вижда задницата на голфа
Каза ми че дори и да съм смачкал педала на газта не излизало нищо. Въпроса ми е може ли да е от катализатора и ако реша да го махам има ли някаква ламбда сонда там и какво да сложа на негово място, но ако не е от катализатора къде да търся проблема ако има изобщо такъв. Благодаря!

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Колата не пуши изобщо, нормално ли е?
На колко км е колата? Може да не е махнат катализатора, но ако нямаш проблеми с вървежа и турбото, не си ги създавай. Ламбда сонда няма, маха се и се слага права тръба, или се избушва.
Колата ти не пуши и смяташ това за проблем и търсиш решение да махнеш катализатора, за да почне да пуши , ти сериозен ли си ? Виж дали тече и масло някъде от мотора, ако не тече най-лесно се решава проблема като счупиш картера .
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Абсолютно нормално е един здрав автомобил да не пуши, когато всичко по него е в норма. Катализаторът се сменява или с друг или с резонантно гърне. Премахването му не е препоръчително. Моя съвет, да не пипате нищо по този автомобил.
Благодаря колеги, просто който и дизел да видя все малко пропушва и си мисля, че може би катализатора е запушен
vanesto написа:На колко км е колата? Може да не е махнат катализатора, но ако нямаш проблеми с вървежа и турбото, не си ги създавай. Ламбда сонда няма, маха се и се слага права тръба, или се избушва.
На 195 хиляди "нереални". За реални не знам на колко може да е

DoH_KuXoT написа:Колата ти не пуши и смяташ това за проблем и търсиш решение да махнеш катализатора, за да почне да пуши , ти сериозен ли си ? Виж дали тече и масло някъде от мотора, ако не тече най-лесно се решава проблема като счупиш картера .
Разбирам колега какво имаш предвид, но както казах другите пушат и си мислех че моята е нещо запушена
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ако е запушено нещо,все ше избие отнякъде.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Не си създавай сам проблеми!
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Ако и вървежа е нормален, значи си ОК.
Върни се в “Дизелови агрегати”