Голф 4 какво е нужно за борд компютър-ЗАВЪРШЕНО
- koceto1122
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 какво е нужно за борд компютър-ЗАВЪРШЕНО
Здравейте след като си продадох стария голф 4 (парична причина) след няколко месеца си купих друг , но доста по сакат от към екстри модел става въпрос за Голф 4 1.9 ТДИ АХФ мотор и понеже на стария имах борд компютър който ми вършише чудесна работа а сега този няма въпроса ми е какво ще ми е нужно за да се здобия с такъв няма значение дали ще е FIS или малкия на мястото на часовника.
Като за начало предполагам ръчката с копчетата и кабела за нея,табло(предполагам имат разлика) и датчик за външна температура от там следва да се обучат таблото ECU-то и ключа едно към друго до тук що годе ясно има обаче нещо което немога да разбера как ше се получи и то е какво трябва да се направи за да може борда да показва моментен/среден разход както и имаше ако не се лъжа колко време е била запалена колата(за малкия борд говоря) за тези работи необходимо ли е да се свързват някакви кабели или с ваг ком да се отключват изобщо ми е пълна индия.
Благодаря на всеки който може да помогне и най вече на тези които са го правили това упражнение вече и са наясно как точно става цялата процедура.
Като за начало предполагам ръчката с копчетата и кабела за нея,табло(предполагам имат разлика) и датчик за външна температура от там следва да се обучат таблото ECU-то и ключа едно към друго до тук що годе ясно има обаче нещо което немога да разбера как ше се получи и то е какво трябва да се направи за да може борда да показва моментен/среден разход както и имаше ако не се лъжа колко време е била запалена колата(за малкия борд говоря) за тези работи необходимо ли е да се свързват някакви кабели или с ваг ком да се отключват изобщо ми е пълна индия.
Благодаря на всеки който може да помогне и най вече на тези които са го правили това упражнение вече и са наясно как точно става цялата процедура.
Последна промяна от koceto1122 на Чет 28 апр 2011 18:55, променено общо 1 път.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: Какво е нужно за борд компютър Голф 4
Ами по това което си написал става ясно ,че си запознат със всичко което ти е необходимо , но щом не ти е ясно едва ли ще можеш само да направиш всичко . Най-добре е да отидеш при човек ,които знае какво прави . Тук във форума аз знам за един специалист Владко ,но той е в София , малко ти е далеч .
Свържи се с него , може да те упъти .
http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=654

http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=654
- koceto1122
- Автомобил:
- Двигател:
Да знам за Владко писах му човека ми каза ,че ще ми помогне колата да запали до тук добре , но дали ще показва всичко без друга намеса това ме притеснява в момента.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
koceto1122 написа:Да знам за Владко писах му човека ми каза ,че ще ми помогне колата да запали до тук добре , но дали ще показва всичко без друга намеса това ме притеснява в момента.
Най-добре си намери първо табло , а после ще му мислиш макар ,че ме съмнява да има проблем след като таблото си се свърже правилно ще си показва всичко което може зависи от модела му .
п.п. Ако намериш 2 табла със FIS свиркай , и аз си търся

- koceto1122
- Автомобил:
- Двигател:
Табло съм намерил даже две едното е с FIS другото е с малакия борд на мястото на часовника, но неискам да дам пари за нещо което няма да мога да ползвам.
Разликата е , че при теб има борд компютър и просто искаш да е FIS а при мен изобщо няма.
Разликата е , че при теб има борд компютър и просто искаш да е FIS а при мен изобщо няма.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Демек колата си има компютър, обаче не е изведен към таблото? И ти искаш да го изведеш до там ??
- koceto1122
- Автомобил:
- Двигател:
Демек колата няма борд компютър и искам да си сложа.
- Sashko_Trg
Според мен това е бая сложна процедура
малко хора могат да я направят май ....

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Малко по-сложно е от това да си направиш атомна бомба вкъщи...
Старото ми табло беше с малкия борд (часовника) и го продадох на едно момче от Асеновград (за съжаление не му помня ника).
Той също нямаше борд, но след време ми писа, че всичко по новото табло с борда му бачка
Мисията не е невъзможна!

Старото ми табло беше с малкия борд (часовника) и го продадох на едно момче от Асеновград (за съжаление не му помня ника).
Той също нямаше борд, но след време ми писа, че всичко по новото табло с борда му бачка

Мисията не е невъзможна!
- koceto1122
- Автомобил:
- Двигател:
Ако види темата ще е добре може да удари едно рамо 

Здравейте забелязох,че става дума за компютри на Г4. Ивиняваите че се намесвам в темата, но мога ли да ви попитам - аз имам Г4 1.6 бенз. с автопилоти и така нататък, та компа ми е от малките ( на мястото на часовника)има ли шанс да го сменя с по-големия?
Тоест да си взема цяло табло (с приборите имам предвит) и да го подменя. Ще съвпаднат ли отзад букси или там каквото е, или става доста по сложно ??? БЛАГОДАРЯ
Тоест да си взема цяло табло (с приборите имам предвит) и да го подменя. Ще съвпаднат ли отзад букси или там каквото е, или става доста по сложно ??? БЛАГОДАРЯ

- Sashko_Trg
Става колега
просто трябва да си вземеш някакво табло с големия дисплей и да идеш някой да ти го оправи, защото не е лесно
Виждам че си от софия и може да пишеш на Vladko ЛС тук във форума и да му обясниш за какво става дума той се занимава с такива неща 

Благодаря и аз сега се поразчетох по темата и намерих по-стари коментари. Видях че тоя пич Владко е много в час с тия неща, но проблема при мен е че не сам в София в момента а вав Варна
и май ще се позадържа. 
Отдавна съм зарибен за въпросното табло да го подменя, а и можетели колеги да ми кажете приблизителна цена за таблото, употребявано предполагам .
Благодаря

Отдавна съм зарибен за въпросното табло да го подменя, а и можетели колеги да ми кажете приблизителна цена за таблото, употребявано предполагам .
Благодаря

- Sashko_Trg
Употребявано няма начин да няма някъде из Варна по моргите, ама ново определено ще е голяма цифра 

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Стотина лева!
Върни се в “Дизелови агрегати”