Първо се надявам, че съм улучил раздела да споделя за моя проблем, за да не спамя където ми падне (нов съм във форума)

Притежавам Фолксваген Голф 5, 2.0 TDI, 16V, 140 hp с код на мотора BKD. Голфчето е модел 2004 година с автоматична скоростна кутия DSG. Проблема ми е следният: случва ми се при студен мотор като запаля колата и като включа на директна без да подавам газ колата да гасне. СЛед като изгасне веднага минавам на паркинг, завъртам ключа и пали без проблем. Прави го примерно 2-3 пъти едно след друго и след това се оправя. Ако я запаля и оставя да работи на паркинг или на неутрална няма проблем и не гасне. Проблема възниква само докато е студена колата и като включа на директна без да подавам газ. Трябва да уточна, че тези прищявки ги прави целогодишно. Намерих подкачаща помпа, която е в резервоар от един приятел, смених я, но проблема си остана. Няма никакви течове по тандем помпата (вакуум помпата). Колата беше тествана и с VCDS, но не записа никава грешка. Ходих при сума ти майстори, но никой не може да ми каже откъде идва проблема. Стойностите на дюзите са между -1 до +1, така че няма как и от тях да е проблема. И 4-те свещи са сменени. Мисля си да не е някакъв електрически проблем, но не знам къде да го търся.
Надявам се съм бил детайлен в обяснението си и съм успял точно да обясня какъв е проблема. Дано някой успее да помогне! Благодаря Ви предварително!