От няколко седмици сериозно обмислям да направя AFN-а на буса м-тди.Още съм на вълна избиране на помпи, от които да направим хибрида.За момента съм се спрял на помпа от Ленд Ровър Дискавъри 200/300 ТДИ, която ще се комбинира с оригиналната.Другия вариант е от Крома 1.9 или ЛТ 2.8 ТДИ ( 97-99г.)Ако някой е правил такава помпа и резултата е добър, нека да ми пусне едно лично.
Та да се върна на първоначалния въпрос.Понеже турбото с променлива геометрия няма да мога да го управлявам адекватно, ще го заменя с турбо ККК К-14, което днес разглобих да прегледам и малко не ми хареса като луфт, но за сега няма да го пипам.Ако някой продава ремонтен комплект за него, може да пусне инфо, за намерих само онлайн отвъд океана: http://tradergreg.ecrater.com/p/3471051 ... build-kit#
Другия ми въпрос е, всички ли турбини К-14 са с водно охлаждане или има такива и без водно.Моята е търпяла някакви "тунинги" с тръбичките за водата и търся малко снимки на оригиналната система.Благодаря предварително, утре ще кача и снимки.
Използвам снимка от тема на колега, пак с турбо К-14 на който не виждам такива отвори за водно охлаждане:

Опса, намерих инфото в ЕТКА, но интересно че при мен ситуацията е с някакви колена и тотално ТНТМ, ето схема.Та докато сме на тази вълна, да питам някой дали има комплекта от двте тръбички с номер 1, 14, болтовете 2 и 15 и изобщо всички детайли за да подкарам системата с водата.