Passat B6 2.0 TDI Обслужване при покупка + други въпроси

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
BGPR
Автомобил:
Двигател:

Passat B6 2.0 TDI Обслужване при покупка + други въпроси

Мнениеот BGPR » Пон 18 мар 2019 14:55

Здравейте,

От няколко дни имам Passat B6 2.0 TDI, 2008 г. DSG. Предстои ми и началното обслужване, което ще включва смяна на масла, филтри, ролки, ремъци (допълнете ако пропускам нещо) и масло на скоростната кутия. Четох различни статии, мнения и имам няколко въпроса:
  1. От къде взимате маслото за двигателя, тъй като чета за доста "копия" на Castrol?
  2. Смяната на масления филтър на скоростната кутия при смяната на маслото задължителна ли е?
  3. Препоръчайте добър сервиз за смяна на маслото на ск. кутия покрай Велико Търново/Габрово.
  4. Предложение за диагностика и смяна на езика на борд. компютър (пак покрай Велико Търново/Габрово)?
  5. Някой инсталирал ли е Български карти на този тип навигация и въобще ползвал ли я е:
http://prntscr.com/mzh21u

Благодаря Ви! :)

parvanst
Автомобил: Vw Passat B6
Двигател: 2.0 TDI

Re: Passat B6 2.0 TDI Обслужване при покупка + други въпроси

Мнениеот parvanst » Чет 04 апр 2019 22:15

Честито колега. Със здраве да се возиш , безаварийно и безпроизшествено.

1. Масло Castrol - нямам мнение. Аз карах с масло на фолксваген заради един коефициент на маслото 505/001. Кастрола има Магнатек за дизел има и символ DPF. Там този коефициент го има, въпреки,че моята е БКП и нямам дпф фабрично. За този коефициент ми казаха от Порше като ми сменяха дюзите по сервизна програма. Този кефициент предпазвал точно помпа-дюзата ( бомба-дюза) както са извести.

2. Препоръчителна и задължителна за мен е дно и също като става въпрос за поддръжка. С DSG-то шега не бива. Според мен са здрави ако се поддържат както трябва. Всеки който се наеме да сменя маслото ще ти препоръча да смениш и филтера. Той върви с гарнитура и не е скъп по спомен 30-40 лв. макс . С масло от фолксваген и труд около 300-400 лв. макс зависи къде го сменяш. Майстор който е известен тук във форума ми обясни,че не се сменя с машина под налягане (не е препоръчително никак даже) оставя се да изтече и сменя се филтера и т.н. и се налива новото. Да не се подлъжеш на реклама за машинно сменяне на масло на автоматик ( Това е мое мнение не съм толкова компетентен ).

3. и 4. В този район дано някой колега да ти упъти

5. Виждал съм такава работеща но е само със стрелки незнам дали беше купувана или е сваляна от някъде.

Успех

Потребителски аватар
alexander.georgiev4
Автомобил: Passat B6
Двигател: 2 TDI 140 hp DSG

Re: Passat B6 2.0 TDI Обслужване при покупка + други въпроси

Мнениеот alexander.georgiev4 » Пет 05 апр 2019 9:12

0884 95 10 10 - звънни ми, скоро правих обслужване. Мога да помогна с избора на части, че има малко тънкости и да не пиша всичко на куп.

Върни се в “Дизелови агрегати”