Здравейте , имам проблем с голф 5 , двигател BXE.
Сутрин когато е по-хладно (около 15) градуса , понякога пали много трудно. Случвало се е да въртя над 20 секунди. Запали ли веднъж после си пали перфектно. Забелязвам обаче , че след като запали се разтриса една такава (автомат е). Това го прави от както се запролети. Зимата си палеше перфектно.
Правих реглаж на дюзи+ ремонти комплекти , смених горивен филтър , обаче без о-пръстена му.
От вакуум помпата няма видими течове. Колата я спирам на равно.
Няма никакви грешки в мотора , дюзите са в норма. Свещите са здрави.
Да отбележа , че не го прави всеки път.
Днес примерно на обят ( първо палене ) запали перфектно , но пак се разтресе.
голф 5 1.9 TDI BXE трудно пали
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Re: голф 5 1.9 TDI BXE трудно пали
На мен на въздух ми прилича, по казаното от теб
горивния филтър с клапан ли е?
горивния филтър с клапан ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не , няма клапан.
Възможно ли е вакуум помпата да дава фира ? Въпреки , че няма течове...
Възможно ли е вакуум помпата да дава фира ? Въпреки , че няма течове...
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
И аз имам подобен проблем.
Понякога пали по-трудно, качва оборите бавно и също има леко тресене ( с ръчна скоростна кутия съм).
Забелязах, че когато не иска да запали нормално, правя втори опит и си пали от раз.
При мен започна да го прави миналата година октомври- ноември, когато сте стопли нещата се подобриха.
Сменени са:
подгревни свещи, комплект гарнитури впръскваща дюза, обслужена е тандем помпата, разпределителен вал и повдигачи.
Няма никакви записани грешки, дюзите са в норма.
Двигателят е 1,9 тди AVF.
Търсенето на проблема продължава.
Понякога пали по-трудно, качва оборите бавно и също има леко тресене ( с ръчна скоростна кутия съм).
Забелязах, че когато не иска да запали нормално, правя втори опит и си пали от раз.
При мен започна да го прави миналата година октомври- ноември, когато сте стопли нещата се подобриха.
Сменени са:
подгревни свещи, комплект гарнитури впръскваща дюза, обслужена е тандем помпата, разпределителен вал и повдигачи.

- NathaN
- Автомобил: Seat Ibiza 6L
- Двигател: PD 131кс BLT 2006
https://www.youtube.com/watch?v=jEKVbvsFh84 Ето при мен как беше оказа се металната гарнитура между тандем помпата и блока 12 лева иначе купих целият комплект за тандем помпата и щях да я отварям, но първо ме посъветваха да започна с металната да не бързам да я отварям. На 3 места беше наранена. Иначе и аз така опръстени на дюзи, стартер, нов горивен филтър клапана на горивният филтър, отварях помпата в резервоара и нищо. На пръв поглед тандем помпата така като я гледах няма течове няма нищо всичко си беше наред, гледах щуцера на самата помпа понеже е LUK, и били проблемни, но и там нямаше нищо голямо мотане беше месец два бях се побъркал
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
и според мен има вероятност да е тандемпомпа
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
IvanMan написа:И аз имам подобен проблем.
Сменени са:
продължете с:
-измерване на компресия
-проверка на синхронизацията на разпр. вал
-проверка на датчиците за позиция на колянов и разпр. вал
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
По скоро датчици колянов или разпределителен вал.
При мене се яви тоя проблем от миналата година но го прави когато реши, може веднъж седнично или месечно, стартера връти 5-6 секунди и тогава пали.
Скоро смених разпределителен вал и повдигачи, о пръстени на дюзи, двете оплътнения на помпата щото мойта не е с металната гарнитура, помпата в резервара почистена, горивен филтър нов на МАН, регулировка на дюзите, дори сложих клапан след филтъра да не връща горивото и пак същата работа.
За 2 седмици веднъж ми го направи, но ме дразни....
При мене се яви тоя проблем от миналата година но го прави когато реши, може веднъж седнично или месечно, стартера връти 5-6 секунди и тогава пали.
Скоро смених разпределителен вал и повдигачи, о пръстени на дюзи, двете оплътнения на помпата щото мойта не е с металната гарнитура, помпата в резервара почистена, горивен филтър нов на МАН, регулировка на дюзите, дори сложих клапан след филтъра да не връща горивото и пак същата работа.
За 2 седмици веднъж ми го направи, но ме дразни....
Върни се в “Дизелови агрегати”