Проблем с нафтовата помпа

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
iko_rap
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Проблем с нафтовата помпа

Мнениеот iko_rap » Нед 01 юни 2008 14:27

имам следниа проблем от скоро много ми вдигна разхода колата забелязах че при високи обороти от заграденото в кръг на снимката място хвърля нафта какъв може да е проблема. Kolata VW Golf 3 1.9 GTI 75 k.c
Изображение

Потребителски аватар
4o4o_2345
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4o4o_2345 » Нед 01 юни 2008 14:37

Колега не е GTI a TD. Това нещо дето ти капе от там е вакуум на турбото за да пуска повече нафта помпата като надува турбината. Щом ти тече от там значи пропуска уплътнението на остта на мембраната която е вътре в алуминиевия корпус. Само не разбирам защо ти гори повече. Така или инъче без майстор няма да стане. Успех.

iko_rap
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот iko_rap » Пон 02 юни 2008 0:16

мерси дано да е тжа което казваш то за майстор ще си е на майстор нямя как беше ме страх да не е по сериозно нещо

Потребителски аватар
dokokokodoka
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с нафтовата помпа

Мнениеот dokokokodoka » Нед 09 юни 2019 14:15

Здравей те колеги ! ако може малко помощ ще е супер, имам проблем със голф 3 1.9тди 90 кс преди 2хиляди оборота на всяка скорост ми забива и после си продалжава да ускорява но на 5скорост някой път не иска да влезне след 2хиляди ако не се набере от какво може да е нафтова помпа или някой клапан на турбо то. :exclaim

kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Мнениеот kukata_pasat » Нед 09 юни 2019 15:42

До достигане на тези 2000 оборота умряло ли върви или набира добре и като стигне 2000 оборота умира как е.На първо четене от това което казваш без подробности звучи като скъсани вакум маркучета,но трябва по подробно да обясниш.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Нед 09 юни 2019 17:27

Води го на диагностика. В 80% си казва болката.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 09 юни 2019 19:20

Колеги, не може ли малко по-грамотно. То всеки греши като пише от телефона, особенно аз, обаче тук има нечетими мнения. Едното пък, сигурно най-дълго е съставено от едно единствено изречение. Аз лично не обръщам никакво внимание, още по-малко пък да отговарям на такива. Когато човек има такова отношение към писането и към хората, които се опитват да четат, не мисля че заслужава много внимание.
Да не говорим, че има правила за пускане на темите.

kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Мнениеот kukata_pasat » Вто 11 юни 2019 21:11

milmar написа:Колеги, не може ли малко по-грамотно. То всеки греши като пише от телефона, особенно аз, обаче тук има нечетими мнения. Едното пък, сигурно най-дълго е съставено от едно единствено изречение. Аз лично не обръщам никакво внимание, още по-малко пък да отговарям на такива. Когато човек има такова отношение към писането и към хората, които се опитват да четат, не мисля че заслужава много внимание.
Да не говорим, че има правила за пускане на темите.

Колега Милмар,макар,че сте уважаван член на форума с над 4500 мнения това евтино заяждане към мен не е честно.
Първо-тук сме форум за взаимопомощ,а не висше учебно заведение с паралелка по Български език,че да изисквате краснопис,точки и запетайки.
Второ-важно е събеседника от форума да разбере мнението ти,и да си реши проблема евентуално,а не колко запетайки ще сложи.
Трето-тук хвърляте камъните към моята градина, не толкова заради това,че съм написал няколко думи повече от колкото трябва в едно изречение, а защото преди време имахме различия пои една тема и явно това ви накърнява по някакъв начин.
Четвърто - това мнение което давате по никакъв начин не помага на човека който е задал конкретния въпрос за неговия проблем,и това,че ме принуждавате да ви отговоря с цитат също не помага на човека.
Пето-не желая да обръщате към мен както се изразявате(да отговарям на такива)не сте Гуро на ВАГ от който едва ли не ги ако не помогне всичко е загубено.
Шесто-по това повърхностно съдене за мен без да ме познавате и да знаете умствените и техническите ми възможности,ясно издава вашия интелектуален капацитет.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 12 юни 2019 0:26

Мисля си, че мнението на колегата беше насочено към човека пуснал въпроса. Е да, наистина е неясно, опитвам се няколко пъти да разбера точно проблема на колегата dokokokodoka, но явно съм тъп и не мога да го преведа. А за колегата отгоре, не виждам колега защо се припознаваш, много мнителни станаха хората, всеки си мисли, че някой точно него има в предвид.
П.С. Неграмотността напоследък е повсеместна и нереално много разпространена навсякъде - и после тоя народ има претренции за заплати, осигуровки и т.н., а няма вече елементарна култура.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 12 юни 2019 11:45

Да, мнението ми беше насочено към автора на темата и към колегата по форум- dokokokodoka, за дългото му мнение, цялото в едно изречение.
.....
Имаше надолу и обяснения, които писах, премислих и накрая изтрих.

Върни се в “Дизелови агрегати”