Проблема го имаше от доста време, но се явяеаше само на топло, а сега няма значение дали двигателя е топъл или студен. Проблема де явяеа в това че понякога стартера върти по 5-6 секунди и пали. Принципно не ми пречи но ме дразни и искам при всяко палене да е чакмак.
Проблема се явява веднъж на 30-40 паления и няма отношение дали е топло или студено. За тази седмица се случи само веднъж.
По колата са сменени: разпределителен вал, повдигачи, лагери, О-пръстени на дюзи. Дюзите са регулирани на 180°, сменена гарнитура Тандем помпа, щуцера и е залепен с течен метал.
Почистена цедка в резервара, нов горивен филтър, сложил съм клапанче на горивопровода да не връща горивото.
Стартера е с нови втулки и трите, четки, почистен и смазан, акумулатора е на две години и върти перфектно, свещите са нови и 4-те.
На диагностика не записва грешки.
Сега искам да сменя реле 109 за проба и после съм се насочил към датчик колянов вал.
Давайте идеи
Трудно пали на моменти Голф 4 ПД АРЛ
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
-
- Двигател:
Re: Трудно пали на моменти Голф 4 ПД АРЛ
Прочетох че датчика на Хол(на разпределителния вал) е отговорен за паленето. Някой може ли да ми каже какви пари ще е оригинален, колата е Голф 4 ТДИ АРЛ
- stoqng76
- Автомобил: Passat B6 bluemotion TDI 77kw
- Двигател: BLS 105ps
Датчика не е много скъп,намира се от около 60 до 95 лева ,зависи какви познати имаш.Ако познаваш някой който се занимава с продажба на части е лесно
ОЕ номера му е 03G 957 147
Успех.

ОЕ номера му е 03G 957 147

-
- Двигател:
106 лева оригинален VAG
Върни се в “Дизелови агрегати”