Събирам впечатления от този мотор.
Как е относно ускорение,еластичност,здравина и т.н.
105 к.с ще да е.
Разхода също не е за пренебрегване.
1.9 TDI-PD
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 1.9 TDI-PD
.........
Последна промяна от tyo на Вто 29 май 2007 0:37, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.9 TDI-PD
tyo написа:Мотора си е перфектен, само дето поддръжката му е в пъти(~4) по-скъпа от на 2E
Дай примери.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
trunner написа:Asen_D мисля, че трябва да попиташ dobrinb. Неговият автомобил е с точно такъв мотор и най-вероятно той ще може да ти даде по-подробна информация!
Тука става въпрос са най-новия 1.9ТДИ мотор 105коня

Мотора е страхотен, няма голяма турбо дупка като 2.0ТДИ, тегли прилично, вдига обороти плавно, шумен е докато загрее на празен ход, има изключително прятен разход особено градско.
За мен е най-добрия вариант, ако човек иска прилично пъргав и икономичен дизел.
Не пуши и е много корав доста по-евтин е от еквивалентен автомобил с 2.0ТДИ, а си мисля и че е по-здрав.
Правил съм си тестове и вървеше точно колкото стария ми голф 1.8моно 90коня на 400метра.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя е с код BEW, 100 коня, или поне толкова го водят тук, в САЩ. Двигателя е произведен в Полша, засега, вече две години, съм много доволен. Експлоатацията съвсем не е толкова скъпа, колкото си мислят някои. Много важно условие е, ако се купува на старо, да се разбере на 100% дали е карано с масло със стандарт на VW 505.01. Инак челата на разпределителния вал, и дюзите, заминават.
Двигателя е пъргав, дори и с тежкото купе на Бора комби+ аз+жена+2 деца+сума ти багаж
Дава ми разход около 8-9 на сто, но това е само в града, а и е типтроник скоростната кутия.
Двигателя е пъргав, дори и с тежкото купе на Бора комби+ аз+жена+2 деца+сума ти багаж

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gibonass написа:Карам Фабия с такъв мотор и върви много добре. Разхода в София ми е около 6,0л. Общо взето съм много доволен от този мотор. Карал съм и обикновенни ТДИ но този върви повече. Единствения минус е че не маже да се сипва всякаква нафта. Баща ми кара Октавия 90 коня и каквото и сипе с това върви
Фабия 1.9ТДИ 105коня няма

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Grizzlito написа:аз съм с TDI 110 коня все пак 265НМ въртящ момент багаж и хора не го бъркат , със 4 човека и багаж си държа 180-190 по магистрлата към пловдивбез проблем, а моя не ПД според мен си е супер дизела заради огромния си въртящ момент
Колега леко с тия километри ,че ако така го ръчкаш няма много да му се радваш !