здравейте,колеги преди 2 седмици стана така че ми гръмна турбината на колата та понеже не съм много запознат с нещата в тази област реших да попитам хората които са по наясно от мен.въпросите са ми следните:
1.какво турбо да търся, само от голф 4 1.9 тди пд 101hp мотор AXR ,понеже разбрах че и от други коли можело да се намери и да става на моята.
2.нова турбина ли да търся или да отремонтирам моята,но чух че отремонтираните не издържали много
3.какъв е модела на моята оригинална турбина за голф 4 1.9 тди пд 101hp мотор AXR
много ще съм ви благодарен ако ми отговорите по скоро.благодаря предварително
голф 4 1.9 тди пд 101 коня турбо
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: голф 4 1.9 тди пд 101 коня турбо
1.Турбината ти трябва да е 1749V,като на 110к. и 116к. Има и 90 коня с променлива геометрия,но не помня точно коя турбина се монтираше
2.Въпрос на избор.Важно е и кой ще ти я прави.При наличие на хубави части и добър баланс не би трябвало да имаш проблеми
3.Виж т.1
2.Въпрос на избор.Важно е и кой ще ти я прави.При наличие на хубави части и добър баланс не би трябвало да имаш проблеми
3.Виж т.1
иво, благогаря за отговора ,но да те попитам още нещо ако си потърся втора употреба турбо на него пише ли какъв модел е да знам да не ми дадът някое друго турбо!!!
Последна промяна от ivkoni79 на Пет 30 мар 2012 20:47, променено общо 1 път.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
По принцип има значение модела.Обаче ако сложиш такава от 131к. (1749VA) или от 150к. (1749VB) освен,че ще имаш една голяма резерва(ако решиш евентуално да я засилваш),също така ще стане и малко по-лагава (колко лагава не мога да кажа с точност)
Edit : Ето изрових една снимка от дълбокия резерв да видиш къде пише модела.Това е моята - 1749VA

Edit : Ето изрових една снимка от дълбокия резерв да видиш къде пише модела.Това е моята - 1749VA

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,имам проблем с турбо от голф 4 1.9 тди 101 коня АТД код на двигателя.(свири яко и харчи литър масло за 3 хиляди километра
)Реших да си взема турбо втора ръка но не знам само от коли със същият код на двигателят ли да го търся или мога да взема турбо примерно от кола с AHR двигател.Бих се радвал също така да ми кажете какво да гледам като го взимам и всичко което сметнете за важно като например по добре ли ще бъде турбото да от блъсната кола и т.н.
Благодаря предварително!

Благодаря предварително!
Върни се в “Дизелови агрегати”